La família de les Pobles que feia la volta al món es replanteja la fita

El viatge que havien de fer en 4 anys es converteix en un projecte de vida durant el qual adquiriran un paper actiu ajudant a fer realitat els somnis de gent d´arreu del món

19 mayo 2017 16:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De Barcelona a Montevideo en 4 anys passant per un total de 75 països dels cinc continents amb autocaravana per conèixer altres costums, idiomes, maneres de fer i, sobretot, gent amb projectes per transformar el món.

Aquest era el gran repte d’una família de les Pobles (Aiguamúrcia) formada per Martín Garrido i Ana Rizo i els seus dos fills, la Gemma, de 10 anys, i el Mateo, de 6. El viatge començà just fa un any, el mes de març de 2016, però ara la família ha decidit replantejar la seva fita.

«El que volíem fer en 4 anys hem decidit convertir-ho en un projecte de vida», explica Martín Garrido. Així, el viatge deixa de tenir data de caducitat. Però més enllà de la temporalitat, el nou projecte adquireix un nou vessant: «Hem decidit adquirir un paper més actiu i no limitar-nos a transmetre el testimoni de gent amb projectes interessants, sinó també ajudar a tots aquells que tenen una idea i no saben com desenvolupar-la dotant-los d’eines», afegeix Martín. Així mateix, també recorreran Espanya per explicar la seva experiència i treballaran amb escoles perquè els mateixos alumnes pensin amb problemes del seu entorn i plantegin projectes per donar una solució.

Pel que fa a la volta al món, el projecte segueix en peu, però els viatges es limitaran durant els mesos d’estiu, mentre que durant el període escolar, la família s’establirà a les Pobles. «L’experiència de l’educació a distància ha sigut horrible. Els nens havien d’estudiar durant hores centenars de pàgines, un sistema totalment contrari al que volem per als nostres fills, així que hem decidit que tornin a l’escola», diu el Martín.


El desencadenant
Des del passat mes de març i durant sis mesos, la família va recórrer 12 països passant, per exemple, per Portugal, França, Bèlgica o Luxemburg. Quan estaven als Alps, la primera i segona marxa de l’autocaravana amb què viatjaven es van espatllar, fet que els va fer tornar a Espanya i replantejar-se tota la seva fita. Després d’uns mesos parats, el proper juny la família es tornarà a posar en marxa amb Sud-amèrica com a pròxima parada.

Comentarios
Multimedia Diari