La iMAGInada i la seva essència es mantenen

El festival popular se celebra amb un programa força més reduït però «conservant al màxim el seu esperit» 

14 agosto 2020 09:38 | Actualizado a 14 agosto 2020 09:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La 12a edició del festival popular autogestionat que se celebra cada any durant les festes de Sant Magí, conegut com La iMAGInada, presenta un format força diferent d’altres anys a causa del coronavirus. 

Des d’aquest dijous i fins diumenge el Camp de Marta acull els actes d’un festival que ha patit la reducció de la seva oferta cultura però que, malgrat aquest fet, conserva la seva essència. El cert és que la recança es va apoderar dels responsables de l’organització de La iMAGInada, ja que, durant el confinament, es va descartar la seva celebració. Finalment, i després d’acordar-ho amb l’Ajuntament, es van animar i van decidir seguir amb la seva organització “reformulant la proposta” però “conservant al màxim l’esperit del festival”, assegura un dels seus organitzadors, Manel Torres, qui es mostra “content” perquè finalment es realitzi. 

Enguany s’hi poden trobar propostes de circ, teatre, dansa, música, activitats familiars, tallers vivencials i debats participatius on destaca, segons l’organització, “una aposta ferma per la proximitat i el KM0”. Tot i això, els efectes de la crisi de la Covid-19 es fan notar, ja que dels 126 els actes que es van realitzar l’any passat al Camp de Mart, enguany només es fan 18, conseqüència de les circumstàncies sanitàries.

Òbviament, totes aquestes activitats tenen restriccions d’aforaments i d’espais, com és habitual aquests últims mesos amb tot mena d’espectacles. Així doncs, La iMAGInada passa d’ocupar una gran part del Camp de Mart, com ha sigut durant els darrers anys, a limitar-se a l’ús de l’Auditori i, en menor mesura, l’esplanada del parc.

Propostes de kilòmetre 0
Les actuacions circenses i teatrals, els tallers i activitats destinats als més petits i a les seves famílies s’han traslladat a l’Auditori del Camp de Mart, igual que les dues xerrades-debat sobre dos dels temes més candents aquests últims mesos: el racisme i la cultura, avui i diumenge a les 18 hores respectivament.

La nota musical la posa Oscárboles, que presenta el seu últim treball Indulto on ens interpreta noves cançons plenes de tragicomèdia; els sons electrònics i africans de Lasta Sanco; el nou projecte de música urbana anomenat Toc Toc Birds; i el folk d’El Pony Pisador. 
El que sí que es manté a l’esplanada del Camp de Mart són els Sopars del món, enguany amb Mèxic, celebrat ahir, i Pakistan, avui a les 21 hores, com a països protagonistes dels sabors de la 12a edició de La iMAGInada. 

Els principals damnificats per les restriccions d’aforament i espais són el mercadet d’artesania, art i gastronomia, el mercat d’intercanvis i la fira d’entitats, unes activitats que ocupaven gran part de l’espai disponible del Camp de Mart i que enguany no se celebra.

La força del voluntariat
Tots aquests concerts, sopars, activitats i tallers són gratuïts prèvia reserva a la web de La iMAGInada. El Manel Torres es mostra entusiasmat davant la resposta del públic, ja que les entrades pel primer passi de l’espectacle inaugural es van esgotar. Prop de 2.800 invitacions corresponents a les diferents activitats que ofereix el festival ja han estat reservades. 

Un dels motors de La iMAGInada és la força del personal voluntari que enguany ja supera la vuitantena i que any rere any esdevenen un pilar fonamental per la consecució del festival. Tot i això, el Manel Torres adverteix dels problemes econòmics derivats de celebrar el festival amb aquestes restriccions d’aforament i espais.

“Els diners recaptats del mercadet d’artesania, art i gastronomia i de la barra dels concerts aquest any no els veurem” lamenta. És per això que aquest any hi ha un espai on els assistents poden oferir un donatiu perquè La iMAGInada segueixi sent una realitat un any més.

Programa d'actes

  • Dijous 13 d’agost
20 h i 22.30 h. Espectacle inaugural de cabaret.

21 h. Sopars del món: Mèxic

  • Divendres 14 d’agost
11.30 h. Eduard Costa - El cantar de la poesia.

18 h. Fòrum: Racisme institucional i lluites organitzades.

20.45 h. Xirigota femenina ‘Ahora que estamos tan a gustito’.

Tot seguit Concert amb Oscárboles.

21 h. Sopars del món: Pakistan.

23.30 h. Concert amb Lasta Sanco.

  • Dissabte 15 d’agost
11.30 h. Fòrum vivencial - Mantres i cants per la Pau.

18 h. Neonymus: Història inventada de la música inventada.

20.45 h. Tornavís Teatre.

Tot seguit La imperfecta - memoria de las olvidadas.

21 h. Sopars del món.

23.30 h. Concert amb Dolor Garcia i Toc Toc Birds.

  • Diumenge, 16 d’agost
11.30 h. Música, dansa i poesia de la mà de Mambes.

Tot seguit El circ de Canelo i Xinxeta.

18 h. Fòrum: La cultura maltractada.

20.45 h. Concert amb El Pony Pisador.

Comentarios
Multimedia Diari