L'alcalde de Constantí: «La festa major és per viure-la i compartir-la»

Per a tots. La Festa Major d’Estiu de Constantí d’aquest any compta amb moltes activitats, tant de dia com de nit, amb concerts i actuacions, així ho assegura l'Òscar Sánchez, alcalde del municipi

30 julio 2018 08:55 | Actualizado a 02 agosto 2018 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prop de 50 activitats conformen la programació de les festes d’aquest any. Quin és l’acte o activitat que en destacaria?

Els espectacles familiars i la música hi tenen un gran pes, la cercavila amb el seguici popular,  l’actuació castellera, el món del foc amb els diables i la Dragonina, concerts, esports... Tot el programa és una oferta molt completa.

Quin és l’acte o activitat que té més èxit entre la població?

Són molts els actes on assisteix molta gent, potser destacaria els concerts i les activitats esportives.

Hi ha molta participació durant aquests dies per part del poble?

Sí, pensi que és la nostra festa gran, la del nostre patró, sant Feliu; és la Festa Major d’Estiu, temps festius per excel·lència: dies llargs, calor, nits més fresques, música i sensacions dolces, nostàlgia, placidesa de les hores, multiculturalitat... El nostre poble es bolca en les seves festes, ja que ens sentim tots i totes protagonistes i, per això, sigui a l’hivern o sigui a l’estiu, les festes són sempre molt esperades.

Hi ha alguna novetat respecte als anys passats? El concurs d’Instagram en podria ser una?

Com a novetats importants respecte a l’any passat destacaria l’ampliació dels concerts de Barraques, ja que l’any passat va ser un èxit rotund, el primer campionat de bitlles catalanes Vila de Constantí, la celebració dels 20 anys del Club Natació, l’exposició de motos clàssiques i l’exhibició motociclista del Moto-Club Constantí. 

També es va presentar, durant la roda de premsa on es féu públic el programa d’actes, la campanya ‘Jo decideixo. No és no’. Com ha sorgit la idea d’incloure aquesta campanya en la Festa Major?

La idea va sorgir de la regidora d’Igualtat, la Meritxell Cano; vam decidir impulsar i promoure aquesta campanya perquè volem unes festes i espais d’oci que siguin lliures d’agressions sexistes i no discriminatòries on puguem relacionar-nos de manera lliure i consentida, i que al carrer, la nit i els espais de festa siguin un context de llibertat per a tothom.

Una vegada finalitzada la Festa Major, la campanya es traslladarà a les escoles i l’Institut de Constantí un cop comenci el nou curs escolar.

En l’edició de les festes de l’any passat es destaca l’èxit de les Barraques de Constantí, que aquest any s’amplien a dues nits. Creu que aquesta nova edició ampliada tindrà el mateix o un èxit més gran?

Crec que tindrà un èxit més gran, bàsicament perquè Barraques de Constantí neix de la gent jove del poble i la padrina és la nostra regidora de Festes, Meritxell Cano; quan les coses es fan bé, l’èxit està assegurat.  

Pel que fa al marxandatge presentat per aquestes festes (samarreta, bossa i ventall), té alguna cosa nova o alguna diferència respecte al dels altres anys?

Sí, enguany la imatge principal del marxandatge és la Tati, l’avellana icona de Constantí adaptada als temps actuals... nosaltres l’hem batejat com la iTati X. 

De les entitats i associacions del poble, qui ha participat en la realització de les festes?

Com alcalde és un orgull i un honor poder comptar amb un extens ventall d’entitats i associacions, tant culturals com esportives. Pràcticament el 100% hi participen en la creació i organització de les nostres festes. El que més m’agrada de la Festa Major és que es fa entre tots.

Quin balanç final espera de la Festa Major d’Estiu d’aquest any?

Espero que els constantinencs, constantinenques i totes les persones que ens visitin aprofitin aquesta gran oportunitat per gaudir i alhora també que sigui un espai de trobada, convivència, cohesió social i promoció del poble. La Festa Major és per viure-la amb intensitat i compartir-la. 

Quant a vostè, i pensant en les properes eleccions, s’hi tornarà a presentar?

Sí, estem fent una tasca molt intensa, ens deixem la pell cada dia per ajudar i millorar la vida de les persones, i encara queden molts projectes per fer. Personalment, sento la confiança de la gent en el meu equip i així ens ho mostren cada dia. Queda molt per fer, però a Constantí anem pel bon camí.

Quines millores o canvis destacaria de la seva legislatura?

Li puc assegurar que és un dels mandats més potents per tres aspectes: estem més que mai al costat de les persones, invertim més que mai i estem sortint de la crisi més forts. Estem aconseguint recuperar i fusionar, entre tots, l’orgull de poble. Mostra d’això són les millores dels espais públics, l’atenció a les persones i la participació de la gent. L’eix infància, formació, joventut, famílies, salut, treball i gent gran són el centre de les nostres polítiques. 

Quina és la prioritat que ha seguit vostè com a alcalde?

Escoltar i treballar... així m’ho van ensenyar des de ben petit. Les nostres prioritats permanents i prioritàries són la formació, l’ocupació i la protecció de les persones per aconseguir que la gent tingui capacitats per aconseguir un treball digne i tinguin els seus propis instruments que els permetin guanyar-se el futur. 

Comentarios
Multimedia Diari