L'alcalde dels Pallaresos pagà part de les obres de casa seva en negre

El jutge l'investiga per determinar si el constructor va rebaixar el preu dels treballs a canvi d'atorgar-li dues obres municipals. Ell diu que la tramitació es va fer a l'anterior mandat

19 mayo 2017 23:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde dels Pallaresos, Jaume Domínguez, va estar declarant ahir des de quarts de deu fins a quarts de dues de la tarda –amb un recés– al Jutjat d’Instrucció número 4 en relació amb la investigació oberta contra ell – i altres persones– per haver adjudicat dues obres municipals a un constructor suposadament a canvi que li rebaixés la factura dels treballs a efectuar a casa seva.

Segons la factura que tenia el Jutjat, Domínguez va pagar 3.200 euros al constructor per arranjar casa seva. Un pèrit judicial va dictar que hi havia un desfasament d’uns 9.000 euros entre el cost i la factura. Ahir, l’alcalde va reconèixer que va pagar 3.000 euros en diner negre –sense factura–, però que fa mig any el constructor ja va pagar l’IVA a Hisenda –540 euros– i que aquest li va fer pagar a l’alcalde. Per això, va aportar ahir una factura addicional. L’advocat de Domínguez, Francisco Zapater, va dir que això no constitueix delicte sinó que és una qüestió administrativa.

Respecte a l’adjudicació de les dues obres municipals, va recordar que l’expedient es va iniciar a l’anterior legislatura, quan ell encara no era alcalde. Tanmateix, va dir que els tècnics van trobar correcte el pressupost (el fiscal i un tècnic de l’Oficina Antifrau de la Generalitat sostenen que està inflat). Domínguez va assegurar que es tracta d’obres menors i que es podien adjudicar directament i que, en canvi, es va donar a l’oferta més econòmica.

Segons ha pogut saber el Diari, les altres dues eren quantitats superiors al pressupost de licitació. De totes maneres, l’alcalde va esquivar qualsevol relació amb les dues adjudicacions.

Francisco Zapater va assegurar al Diari que el seu client va realitzar una «declaració creïble i contundent, antagònica al que diu el denunciant». Sobre la important diferència del que va pagar el seu client per les obres a casa seva –6.740– i el pressupost que li va fer el denunciant –14.000 euros–, el lletrat va respondre que corresponien a treballs diferents.

Dina d’una setmana continuaran les declaracions dels altres imputats, com el secretari i un extècnic municipal.

Comentarios
Multimedia Diari