Más de Tarragona

Les figures del carilló s’exposaran divendres al Mercat Central

De 10 del matí a 9 del vespre. És una ocasió única per tenir-les aprop i fer-se fotografies

Diari de Tarragona

Whatsapp
L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, l’artista, Joan Serramià, i la consellera i presidenta Espimsa, Elvira Ferrando, amb la figura del Nanó Capità. FOTO: Mauri

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, l’artista, Joan Serramià, i la consellera i presidenta Espimsa, Elvira Ferrando, amb la figura del Nanó Capità. FOTO: Mauri

El proper divendres 28 de setembre, les sis figures del carilló estaran exposades al Mercat Central de Tarragona perquè la ciutadania pugui veure d’aprop els detalls d’aquestes magnifiques peces realitzades per l’artista Joan Serramià: l'Àliga, el Gegant, la Geganta, la Negrita, el Lleó i el Nano Capità.

L’exposició serà al mig de l’edifici del Mercat Central, de les 10 a les 21 hores, i forma part de la campanya “Fes-te una foto amb la figura del carilló”. Hi haurà un cordo perimetral per protegir les figures i per motius de seguretat.

La consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha manifestat que “ és una oportunitat única perquè els tarragonins que ho desitgin es facin una fotografia amb les figures que s’incorporaran al carilló, i admirin la gran obra exclusiva del joier i artista Serramià . Serà un dia especial on tothom podrà gaudir d’aquesta experiència que no es podrà tornar a repetir”.

Del carilló, ara només queda per ultimar el mecanisme de moviment de les figures autòmats i incorporar la partitura musical d’Amparito Roca.

Les figures estan fetes de fibra de vidre, per aguantar millor les inclemències del temps.

Els acabats són :

  • Àliga : capa amb bany electrolític de llautó i corona de bronze.
  • Lleó: capa amb bany electrolític de bronze amb corona de bronze.
  • Negrita, Gegant Moro, Geganta Vella i Nano Capità policromats a l’oli.

La construcció del carilló és un procés artesanal i meticulós on hi han intervingut diferents especialistes. Les figures tenen l’alçada màxima que permet l’espai on aniran instal·lades, que és de 100 centímetres i l’amplada de 30 cm aproximadament.

A les 12 del migdia, s'obriran dues portes de l'actual façana per sota de l'esfera del rellotge i deixaran sortir una plataforma rectangular amb una base circular a sobre, que serà la base de rotació longitudinal de les figures.

L’ordre de sortida al carilló segueix dues condicions : les mides d’alçada i amplada de les figures i alhora intenta respectar l’ordre real del seguici: Nano Capità, Àliga, Negrita, Gegant Moro, Geganta Vella i Lleó.

El moviment anirà acompanyat de la melodia del pasdoble Amparito Roca, peça emblemàtica i protagonista musical de la festa major de Santa Tecla.

Un cop rotades dues vegades les figures, la plataforma es tornarà a amagar i les portes en tancaran fins a les 12 hores de l’endemà.

Temas

Comentarios

Lea También