Más de Tarragona

L'escola de Barberà torna a centralitzar-se en un sol edifici

El centre s'ha ampliat amb la construcció de tres aules que donen resposta a la demanda de manca d'espai. Feia 11 anys que el col·legi estava dividit entre un mòdul i l'edifici construït

Montse Plana

Whatsapp
Els alumnes de l´escola Valldemur de Barberà de la Conca tornen a estar tots al mateix edifici. FOTO: MONTSE PLANA

Els alumnes de l´escola Valldemur de Barberà de la Conca tornen a estar tots al mateix edifici. FOTO: MONTSE PLANA

El trasllat constant d’alumnes, professors i pares i mares entre els dos edificis en els quals fins ara estava dividida l’escola Valldemur de Barberà de la Conca han acabat. «Ja era hora», sospirava ahir una mare durant la inauguració de l’ampliació de les instal·lacions.

I és que el centre ha hagut d’esperar 11 anys perquè es fes realitat la seva demanda de falta d’espai i es construïssin tres noves aules. Fa temps que les instal·lacions originals es van quedar petites i, provisionalment, la meitat de l’escola es va haver de traslladar en un mòdul prefabricat ubicat al camp de futbol, una provisionalitat que s’ha allargat massa en el temps i que en alguns moments ha vorejat la desesperació.

Ahir, però, les tres noves aules, ocupades pels alumnes de primària (cicle inicial, mitjà i superior), ja estaven a ple funcionament. Després de tot un estiu d’obres, el 12 de gener, pares, mares i mestres començaven a fer el trasllat de material del mòdul prefabricat cap a les aules, i fa tot just una setmana s’encetaven els nous espais.

En el dia a dia, això suposa una important millora en la comoditat, tal com explicava ahir la directora del centre, Cati Cisneros. «Per fi estem tots junts. S’han acabat els trasllats constants d’edifici a edifici», assegurava. I és que fins ara, els més petits anaven a classe al mòdul, mentre que els més grans, a l’escola construïda fa anys, ubicada a uns 200 metres.

Això suposava per als docents una pèrdua de temps en una constant anar i venir, mentre que els alumnes s’havien de traslladar per acudir al menjador escolar o a l’aula d’informàtica.

Per als pares també era un inconvenient, ja que alguns tenien els fills en edificis separats i era una incomoditat a l’hora d’anar-los a buscar a l’escola. A més a més, la situació suposava haver de suportar costos per la duplicitat dels serveis (comptadors i contractes de llum, aigua o línia telefònica) i de manteniment.


La superfície s’ha doblat
L’ampliació ha consistit en la construcció d’una nova ala de 170 metres quadrats annexa a l’edifici original, fet que ha suposat doblar la superfície. A més a més, l’actuació ha permès fer una redistribució dels espais per poder-se adaptar a les necessitats d’aquesta escola integrada a la Zona Escolar Rural Conca de Barberà i que compta amb 51 alumnes d’entre P3 i sisè de Primària.


‘Un dia màgic’
La inauguració oficial de les noves instal·lacions es va fer ahir a mig matí amb la visita de la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, que visità tota l’escola de la mà de l’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira. «Avui és un dia màgic», afirmava contundent el batlle. Els treballs han comptat amb un cost de 200.000 euros i han anat a càrrec del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También