L’església romànica de Sant Miquel de Forès torna a lluir

El president de la Diputació, Josep Poblet, inaugura la millora del temple i del seu entorn

02 octubre 2018 17:58 | Actualizado a 03 octubre 2018 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’església romànica del municipi de Forès, a la Conca de Barberà, torna a lluir després de la rehabilitació integral a què ha estat sotmesa en els darrers anys.

Les obres, impulsades per l’Ajuntament i la Parròquia, han comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, que des de l’inici de les obres hi ha destinat 59.438,92 €.

Aquesta i altres inversions han permès recuperar la imatge original del temple, tot resolent problemes de conservació que n’afectaven l’interior i l’exterior. El president de la Diputació, Josep Poblet, ha participat en la inauguració de la millora, aquest dissabte, en un acte acompanyat de l’alcalde, Julià Josep Plaza; de l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol; de l’exalcalde Josep M. Llorach, i de representants d’altres entitats i municipis propers.

Les tasques de restauració tenen el seu origen l’any 2006, en època de l’alcalde Josep M. Llorach i del rector de la parròquia Joan Antoni López. Els treballs han abastat nombrosos espais i elements de l’església, com ara la coberta, el paviment, les façanes, els accessos exteriors de les dues portes, la supressió de barreres arquitectòniques, la recerca arqueològica del cementiri vell i elements artístics de l’interior del temple.

Així mateix, s’ha construït de nou l’absis, en base a la volumetria de les restes que en quedaven. D’aquesta manera, un dels municipis més petits de Catalunya recupera un edifici patrimonial emblemàtic, visible des de gran part de la Conca de Barberà atesa l’alçada de Forès: 866 metres. L’església de Sant Miquel és coneguda per la singularitat dels seus accessos, amb una porta per als homes i una altra per a les dones.

Amb motiu de la inauguració de les millores al temple, l’Ajuntament de Forès ha presentat el llibre Restauració de l’església de Sant Miquel de Forès, 2006.2016, una publicació que inlcou les aportacions de persones que han intervingut en el projecte: Joan Figuerola, Joan Gavaldà i Jordi Romera (arquitectes); Isidre Pastor (arqueòleg); Joan Menchon, Pere Beserán i Sofia Mata de la Cruz (patrimoni artístic), amb la col·laboració de Chantal Bruach, Beatriz Fernández i Cristina Martí. El llibre inclou, així mateix, poemes de Joan Margarit, que han estat llegits pel mateix poeta durant la presentació.

Comentarios
Multimedia Diari