Noe Gaya escriu un conte de superació

La jove de l’Espluga de Francolí publica ‘Aprenent a volar’, gràcies al suport de Raül Arenas, un atleta que ha dut a terme un repte solidari perquè la Noe pugui veure complet el seu somni en paper i realitat

07 abril 2019 14:58 | Actualizado a 07 abril 2019 15:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’atleta Raül Arenas corria per la muntanya quan de cop i volta va trobar un sobre. Dintre seu hi havia una de les pedres que la Noe Gaya i la seva mare, Dolors Creus, pinten i regalen a amics i coneguts perquè les deixin per diferents paisatges. El sobre també incloïa una nota, amb una adreça electrònica, que més o menys deia: «Ja que jo no puc caminar fins a la muntanya, envia’m una foto teva des d’allà dalt». 

Raül es va ficar en contacte amb les pintores d’aquelles pedres i al cap de pocs dies es van conèixer a l’Espluga de Francolí, el poble de la Noe. Aleshores ningú hauria imaginat que d’aquesta trobada acabaria sorgint un conte de superació personal sota el títol Aprenent a volar. 

Noe Gaya sempre ha tingut una gran inquietud per escriure. Inclús abans d’aquest conte ja havia publicat un altre llibre, El camí de la papallona. Tots dos tracten de superació, ja que la seva autora va partir l’any 2000 un accident de trànsit que li va privar de parlar i caminar. 

Així doncs, l’atleta de Tàrrega, que ja ha dut a terme diferents reptes solidaris amb el lema Sempre endavant, en la seva tercera aventura solidària es proposaria ajudar la Noe en el seu desig de publicar el conte. Però ¿quin seria el nou repte del Raül? 

Doncs bé, consistia a recórrer a peu els 190 quilòmetres que separen Llívia de Tàrrega. Així, el passat 14 març, el Raül va sortir de més enllà en la frontera amb França i va arribar el dia 16 a la capital de l’Urgell després de 42 hores de carrera. 

Raül va fer l’últim quilòmetre del recorregut al costat de la Noe pels carrers de la vila targarina. Amb aquest repte ha assolit recaptar 5.100 euros que permet editar i publicar 1.500 exemplars del conte infantil de l’espluguina.

‘Aprenent a volar’
La presentació del llibre serà al Casalet de l’Espluga aquest divendres, 12 d’abril, a les 18.30 h, dia a partir del qual es posarà a la venda. És més, fins ahir, la Noe no va poder veure el resultat final. Va ser el mateix Raül qui es va apropar de nou a la Conca de Barberà per dur-li el llibre acabat de sortir de la impremta. 

Aprenent a volar, publicat per l’editorial lleidatana La Calaixera i il·lustrat per Maria Alba Miguell, tracta sobre una papallona que no pot volar i demana ajuda a altres papallones perquè li portin unes pols màgiques del bosc que li permetin tornar a enlairar-se. Amb el suport de les seves companyes i una marieta, que la cuida amb l’amor d’una mare, la protagonista viurà diferents experiències. 

La Noe fa anys que escriu, gràcies a un polsador que té a la mà connectat a l’ordinador on apareix un abecedari per anar escrivint. És més, els seus pares van llegir el conte una vegada acabat. Malgrat que pateix algunes limitacions físiques, «el cap el té molt bé». 

També ha escrit altres contes que ha donat a la llar d’infant de l’Espluga, però Aprenent a volar és el primer que publica, a part del llibre El camí de la papallona. 

Els seus pares estan molt contents que el Raül hagi pensat en la Noe pel seu repte solidari i l’hagi ajudat a complir el seu somni. Papallones que aprenen a volar, una història de superació.

Comentarios
Multimedia Diari