Nou mesos de presó per l’agressió sexual a una dona a Valls

El condemnat va abordar la víctima quan entrava al portal de casa seva i li va fer tocaments. Ella es va resistir i l’agressor va fugir

09 enero 2018 17:26 | Actualizado a 09 enero 2018 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un veí de Valls que va violar una dona en un carrer de la capital de l’Alt Camp ha estat condemnat a nou mesos de presó, té prohibit apropar-se a menys de 200 metres de la víctima i a comunicar-se amb ella durant tres anys i nou mesos així com a indemnitzar-la amb 200 euros per les lesions i amb 2.000 pels danys morals. Així es recull en la sentència de 94 pàgines dictada per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

L’home, que va estar en presó preventiva, s’enfrontava a una petició de penal per part de la Fiscalia de cinc anys i onze mesos de presó i la prohibició d’acudir a Valls durant cinc anys, mentre que l’acusació particular sol·licitava deu anys de presó i deu més de llibertat vigilada. Per la seva part, la defensa demanava tres mesos de presó per temptativa de robatori amb violència, amb diverses atenuants.

Els fets

Els fets ara jutjats es remunten a la una de la matinada de l’1 de juny de 2014. La víctima caminava pel passeig de l’Estació de Valls cap a casa seva. Quan entrava en el portal, la dona fou abordada per l’acusat –que tenia 41 anys–. Va agafar la dona per darrere i li va tapar la boca perquè no cridés, a la vegada que l’empenyia. Ambdós van caure a terra, de manera que la dona va quedar de bocaterrosa i el processat damunt d’ella. Aprofitant aquesta posició, el processat, sense deixar de retenir-la mitjançant la força, va fer tocaments amb una mà, mentre que amb l’altra intentava que no cridés.

La dona va oposar una forta resistència i no va deixar de forcejar, a la vegada que demanava auxili. Finalment va aconseguir lliurar els seus braços i agafar les claus amb les que, després d’aconseguir girar-se de cara al processat, el va colpejar per defensar-se de l’atac, a la vegada que intentava dissuadir-lo verbalment.

L’acusat va emprendre la fugida, sent perseguit per uns joves que es trobaven a un parc proper i que van acudir al lloc alertats pels crits de la víctima. Finalment, una patrulla de la Policia Local va detenir el llavors sospitós a la plaça Torrent del Titit.

Un trastorn

La sentència diu que l’acusat, en el moment dels fets, patia un trastorn per l’ús d’alcohol i cocaïna. També tenia ludopatia (en remissió). Aquest trastorn era de gravetat moderada amb alteracions de conducta solament en moments puntuals, en els quals habitualment gastava diners a la màquines escurabutxaques. Aquest consum d’alcohol i cocaïna era esporàdic, coincidint la major part de les vegades en cap de setmana. El dia dels fets va estar jugant a les màquines escurabutxaques i consumint alcohol (una cervesa al migdia i dos cubates a la tarda) i cocaïna, la qual va afectar de manera lleu les seves facultats volitives.

El processat, abans del judici, va consignar al compte de l’Audiència Provincial, dos mil euros per reparar els danys causats per la seva actuació. Ha estat en presó per aquests fets des del 2 de juny del 2014 al 4 de desembre del mateix any.

Comentarios
Multimedia Diari