Obre portes la nova agrobotiga de Montblanc

Situada al sindicat de vinyaters

19 mayo 2017 22:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc ja compta amb una nova agrobotiga-vinacoteca. Situada a l’antic Sindicat de Vinyaters, en aquest espai s’hi poden trobar productes de la comarca i, sobretot, vins i caves de la DO Conca de Barberà.

La constitució d’aquesta nova agrobotiga a la Vila Ducal s’emmarca en la compra que l’Ajuntament de Montblanc va fer durant la passada legislatura de la Cooperativa de Viticultors del municipi per un valor de 800.000 euros.

A partir de llavors es van iniciar les tasques per reformar l’edifici amb l’objectiu de situar-hi diferents espais, com un centre d’acollida turística o una agrobotiga. L’acció ha comptat amb l’ajuda econòmica de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona –amb una aportació de 50.000 euros– i també del programa europeu Leader Plus a través d’una subvenció de 250.000 euros. L’objectiu era donar-li un nou ús a aquest espai que s’estava degradant.

La inauguració es va fer dissabte en un acte on hi va assistir la presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé; el diputat a la Diputació de Tarragona, Joan Olivella; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Josep Pijoan; i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

Després que l’equipament fos beneït pel plebà de Montblanc, mossèn Albert Palacín, es van fer els parlaments institucionals. Finalment, els assistents van poder gaudir d’un piscolabis a la sala de l’antiga cooperativa.

L’edifici de l’antic Sindicat de Vinyaters de Montblanc és obra del reconegut l’arquitecte modernista Cèsar Martinell i va ser fundat l’any 1919. Al mes de febrer s’inaugurava en aquest edifici el Viver de Cavistes, un projecte que pretén ser un espai per a joves emprenedors on poder elaborar els seus caves sense la necessitat d’una inversió elevada en maquinària.

Ara s’ha posat en marxa la nova agrobotiga-vinacoteca de Montblanc i properament acollirà l’Oficina de Turisme del municipi, actualment situada a l’antiga església de Sant Francesc.

Comentarios
Multimedia Diari