Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Part de l'obra de Jaume Mercadé, exposada al Museu de Valls

Pintures a l'oli, dibuixos, unitats d'argenteria i peces de joieria en una mostra de la col·lecció de la família de l'artista

Montse Plana

Whatsapp
L'exposició conté tant pintures i dibuixos de Mercadé, com elements d'orfebreria. Foto: Aj. Valls / Pere Toda

L'exposició conté tant pintures i dibuixos de Mercadé, com elements d'orfebreria. Foto: Aj. Valls / Pere Toda

El Museu de Valls acull des de divendres una exposició dedicada a l’obra del Vallenc Il·lustre Jaume Mercadé i Queralt. Concretament, a la mostra, s’hi pot veure bona part de la col·lecció familiar de l’artista, cedida en dipòsit el passat mes de novembre per part del seu nét, Jaume Mercadé i Gallés.

Entre les obres hi ha pintures a l’oli amb el Camp de Tarragona com a temàtica i, sobretot, els entorns de la ciutat de Valls. Són obres que plasmen masies de la comarca, alzinars i pinedes, així com elements patrimonials, com una torre de Montblanc o la Torre dels Escipions de Tarragona. També s’hi troba un dibuix de l’interior de l’església de Sant Joan, dibuixos i esbossos de figures femenines i de paisatges.

Però, a més a més de pintor, Jaume Mercadé, nascut el 1889 a Valls, va ser també orfebre. De fet, a partir de 1919 va exercir de professor de joieria i orfebreria a l’Escola d’Arts i Oficis de la Mancomunitat. La importància d’aquesta faceta de l’artista es reflecteix a l’exposició amb 42 unitats d’argenteria i 12 de joieria que completen la col·lecció: jocs de cafè i coberteria, dibuixos de joies o esbossos de cafeteres. També estan exposats els diplomes, medalles i reconeixements que Jaume Mercadé va rebre, i obres d’altres artistes, com un bust fet per l’escultor Duran o un baix relleu banyat amb plata de Granyer, element que va presidir la botiga de l’artista.

L’exposició va ser inaugurada divendres a les vuit del vespre per part de l’alcalde de Valls, Albert Batet. A més a més, l’acte va comptar amb la presència del nét de l’artista, el qual va cedir part de la col·lecció familiar.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También