Part de l'obra de Jaume Mercadé, exposada al Museu de Valls

Pintures a l'oli, dibuixos, unitats d'argenteria i peces de joieria en una mostra de la col·lecció de la família de l'artista

19 mayo 2017 23:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu de Valls acull des de divendres una exposició dedicada a l’obra del Vallenc Il·lustre Jaume Mercadé i Queralt. Concretament, a la mostra, s’hi pot veure bona part de la col·lecció familiar de l’artista, cedida en dipòsit el passat mes de novembre per part del seu nét, Jaume Mercadé i Gallés.

Entre les obres hi ha pintures a l’oli amb el Camp de Tarragona com a temàtica i, sobretot, els entorns de la ciutat de Valls. Són obres que plasmen masies de la comarca, alzinars i pinedes, així com elements patrimonials, com una torre de Montblanc o la Torre dels Escipions de Tarragona. També s’hi troba un dibuix de l’interior de l’església de Sant Joan, dibuixos i esbossos de figures femenines i de paisatges.

Però, a més a més de pintor, Jaume Mercadé, nascut el 1889 a Valls, va ser també orfebre. De fet, a partir de 1919 va exercir de professor de joieria i orfebreria a l’Escola d’Arts i Oficis de la Mancomunitat. La importància d’aquesta faceta de l’artista es reflecteix a l’exposició amb 42 unitats d’argenteria i 12 de joieria que completen la col·lecció: jocs de cafè i coberteria, dibuixos de joies o esbossos de cafeteres. També estan exposats els diplomes, medalles i reconeixements que Jaume Mercadé va rebre, i obres d’altres artistes, com un bust fet per l’escultor Duran o un baix relleu banyat amb plata de Granyer, element que va presidir la botiga de l’artista.

L’exposició va ser inaugurada divendres a les vuit del vespre per part de l’alcalde de Valls, Albert Batet. A més a més, l’acte va comptar amb la presència del nét de l’artista, el qual va cedir part de la col·lecció familiar.

Comentarios
Multimedia Diari