Perill d’enfonsament d’un edifici protegit de Vimbodí

L’antic Convent de les Monges és la seu actual del Foment Parroquial de la Cultura. En els darrers mesos ha patit despreniments d’una part de la façana i s’ha hagut de tallar el carrer

25 septiembre 2019 12:30 | Actualizado a 26 septiembre 2019 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El perill d’enfonsament d’una part de l’antic Convent de les Monges –edifici històric i protegit– ha obligat l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet a tallar la circulació dels vehicles pel tram on es troba l’edifici. Es preveu que estigui tallat uns tres mesos –temps per fer els tràmits burocràtics–. La circulació del carrer Major també es veu afectada i el tram que va de la plaça de les Roques a la plaça Major a partir d’ara és de doble sentit.

A més, tampoc es pot aparcar a la plaça Major i el carrer Major i també es veu afectada la circulació al Carrer Joan Griñó que passa a ser de doble sentit per entrada i sortida de veïns. L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela va explicar al Diari que «és un edifici antic. Hi havia perill d’esfondrament, i per aquest motiu hem decidit fer aquesta mesura».

De fet, fa uns dies es van detectar despreniments en una part de la façana. Més en concret, a la teulada i un veí va avisar immediatament a l’Ajuntament.

El tall del carrer és provocat per una bastida per poder protegir la població. «Aquesta mesura que hem fet de forma urgent és per no perjudicar més els comerços i buscar una solució immediata. Els tècnics de l’Ajuntament ja hi treballen i esperem poder tornar a obrir el carrer molt aviat», va afegir el batlle. Actualment l’edifici és de propietat privada, i la intenció és que formi part del consistori.

La bastida es mantindrà fins que s’hagin fet tots els tràmits. «Després n’estudiarem l’ús que tindrà l’edifici», va concloure l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela.

Foment Parroquial de Cultura

El Foment Parroquial de Cultura (Edifici de les Monges) és de planta rectangular i consta de planta baixa, primer pis i golfes. Cada un d’aquests nivells està separat per una petita cornisa.

A la planta baixa destaca la porta principal amb llinda amb una motllura llisa que la rodeja. El primer pis està format per un conjunt de cinc finestres coronades amb guardapols decorats amb uns relleus als extrems i ampit motllurat.

Al centre hi ha un gran escut neogòtic al·lusiu a la fundació de l’entitat. A les golfes s’obren sis finestres rectangulars de petites dimensions. La façana es troba força malmesa i amb perill que caigin més troços.

Comentarios
Multimedia Diari