Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Piulets amb tricornis, urnes de l'1-O i llaços grocs, les mones tarragonines més reivindicatives

Estelades de xocolata amb la paraula ‘Desobediència’, ous de xocolata coronats amb llaços grocs i la recreació d’una guillotina amb el nom de 'Borbonera’ són algunes de les mones reivindicatives fetes a Valls

ACN

Whatsapp
Les mones de Piulets vestits de Guàrdia Civil. FOTO: ACN

Les mones de Piulets vestits de Guàrdia Civil. FOTO: ACN

L'independentisme i alguns dels esdeveniments més destacats dels darrers mesos han servit d'inspiració per al disseny d'algunes mones de Pasqua d'aquesta Setmana Santa. És el cas dels piulets de xocolata amb tricornis que ha dissenyat una pastisseria de Valls, juntament amb estelades amb la paraula 'Desobediència', ous de xocolata coronats amb llaços grocs, també de xocolata, i la recreació d’una guillotina amb el nom de 'Borbonera’

El pastisser, Manel Estalella, ha explicat que, amb les mones, intenten reflectir el moment que es viu a Catalunya i que, davant d’un tema polític que està “tan viu”, no podien "ser absents". A més, ha recordat que l'escorcoll per part de la Guàrdia Civil a la redacció del setmanari 'El Vallenc', al municipi, els ha acostat encara més a la qüestió. “Com que ens creiem dignes, ho mostrem amb la nostra feina i qui les fem ens hem quedat tranquils i relaxats”, ha comentat. De moment, les figures estan tenint una bona acollida entre els clients i atreuen la mirada de tots aquells que passen davant l'aparador.

Les urnes de l'1-O de xocolata. FOTO: ACN


Per altra banda, a la pastisseria Xocosave de Riudoms, que ven al major i a particulars, ha elaborat més de mig centenar d’urnes de l’1 d’octubre de xocolata. Des que van difondre la seva creació a les xarxes socials, han vist multiplicades les comandes des d’arreu de la demarcació de Tarragona i d’altres punts de Catalunya. L’urna, que també inclou un sobre fet de xocolata, s’elabora artesanalment a l’obrador del negoci i ronda el mig quilo de pes.

La idea de l’urna de xocolata també l'ha recollida la pastisseria Sanromà de Tarragona després de rebre diverses demandes de clients. A la mateixa ciutat, la pastisseria Palau despatxa gallines que llueixen un llaç groc per la llibertat dels polítics empresonats.

Comentarios

Lea También