Polèmica a Tarragona per crítiques de la CUP a un centre per a embarassades

Un informe tècnic havia detectat desperfectes en aquest pas

25 octubre 2018 17:36 | Actualizado a 26 octubre 2018 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP ha denunciat avui que des dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Tarragonès envien dones embarassades a l'"entitat antiavortista" Llar Natalis, que ha negat aquesta acusació i assegura ser un centre, reconegut per la Generalitat, "obert a la vida" que acull mares gestants en dificultats.

La CUP ha denunciat que els serveis socials del Consell Comarcal del Tarragonès ha enviat dones embarassades a una entitat antiavortista de l'Arquebisbat de Tarragona, Llar Natalis.

El projecte Llar Natalis, de la Fundació Obra Pia Montserrat, segons la CUP, rep diners públics de la Diputació de Tarragona, del Consell Comarcal del Tarragonès i de l'Ajuntament de Tarragona, segons ha denunciat el diputat provincial de la CUP Edgar Fernández.

Fernández ha criticat que l'objectiu d'aquest projecte "no és atendre amb criteris professionals la situació d'aquestes dones, sinó intentar impedir que puguin avortar" i la seva formació considera "greu" que estigui finançant amb fons públics.

El Consell Comarcal del Tarragonès ha aportat 2.000 euros, gairebé la mateixa quantitat que la Diputació i uns altres 361 euros l'Ajuntament de Tarragona.

La regidora de la CUP a Tarragona Laia Estrada ha valorat que "el finançament implica la connivència i el suport de l'administració pública a un projecte que atempta contra els drets fonamentals de les dones".

La CUP i l'organització feminista Cau de Llunes han denunciat el cas a l'Observatori de Drets Sexuals i Reproductius i fan una crida a les dones afectades a sumar-se a la denúncia.

A més, aquest divendres, dia 26, la Diputació de Tarragona celebrarà un ple en el qual els anticapitalistes volen demanar revisar l'acord amb l'Arquebisbat de Tarragona "per evitar que s'atempti contra els drets fonamentals de les persones".

No obstant això, l'Arquebisbat de Tarragona ha fet públic un comunicat en el qual assegura que Llar Natalis es desvincula d'organitzacions ultra catòliques i declara que no és un centre antiavortista.

Llar Natalis és "un centre obert a la vida, que acull mares gestants que, per la seva precària situació social, familiar i econòmica es troben en una situació d'exclusió social".

També manifesten ser un centre reconegut oficialment per la Generalitat de Catalunya que compleix amb tots els requisits legals que exigeix l'administració i que es nodreix sobretot de donacions de particulars.

També asseguren que no estan gestionats per cap orde religiós, ni ultra catòlic sinó que, des del 2015, el seu equip el formen professionals de la salut pública, voluntaris laics i religioses.

Comentarios
Multimedia Diari