Prop de 700 armats es reuneixen a Constantí

El Vendrell serà l'amfitrió la pròxima edició

Diari de Tarragona

Whatsapp
Prop de 700 armats es reuneixen a Constantí

Prop de 700 armats es reuneixen a Constantí

Constantí ha viscut una jornada històrica aquest diumenge 7 d’abril amb la celebració de la XXIII Trobada d’Armats de les Comarques de Tarragona, que ha comptat amb la presència d’un total de 22 colles convidades i prop de 700 armats. Els carrers del municipi s’han omplert per gaudir d’aquesta trobada, que s’iniciava amb un esmorzar al Pavelló de l’Institut.

FOTO: Fabian Acidres

Després d’esmorzar, totes les colles d’armats participants van formar a l’Avinguda Onze de Setembre, el punt d’inici de la trobada. L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, i el president de la Confraria de la Puríssima Sang de Constant, Josep M. Salvat, van ser els encarregats de donar la benvinguda a totes les colles i públic assistent. L’ordre d’inici de la cercavila es va fer amb una petita recreació teatralitzada a càrrec de l’emperador Constantí I el Gran, just davant del recent estrenat bust dedicat a aquesta figura històrica que dona nom al poble de Constantí. Seguidament, s’iniciava la desfilada pels carrers del poble.

FOTO: Fabian Acidres

Els Armats de la Confraria de la Puríssima Sang de  Constantí van encapçalar la desfilada i els van seguir, per aquest ordre, les següents colles d’armats: Manresa, Martorelles, Riudoms, l’Arboç, Montbrió del Camp, l’Espluga de Francolí, Bellpuig, el Pla de Santa maria, el Vendrell, Flix, Vilallonga del Camp, Alcover, Montblanc, La Pobla de Mafumet, Valls, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Riudecols, Reus, Les Borges Blanques i Juneda.

FOTO: Fabian Acidres

Durant el trajecte, les colles participants es van fer una fotografia al Parc de la Muralla on hi havia ubicat un punt d’avituallament. L’arribada i el final del recorregut de les colles era la Plaça de les Escoles Velles, on es va instal·lar la zona de presidència, amb la presència de les autoritats encapçalades per l’alcalde de Constantí, i acompanyat d’alcaldes i representants de totes els poblacions de les colles convidades. Allà, es va fer el lliurament de cintes i records commemoratius de la Trobada a totes les colles participants.

FOTO: Fabian Acidres

D’aquesta manera, i cedint el relleu al Vendrell com a municipi amfitrió de la propera Trobada, s’arribava al final d’aquesta històrica i emotiva Trobada d’Armats de les Comarques de Tarragona, que Constantí ha acollit per segona vegada, després d’haver-ne estat amfitrió l’any 1998.

Temas

Comentarios

Lea También