Puigdemont fa de segon en un pilar de 4 de la Vella de Valls

La Colla Vella dels Xiquets de Valls viatja a Bèlgica i lliura el premi del Concurs de Castells al president de la Generalitat

17 noviembre 2018 13:25 | Actualizado a 20 noviembre 2018 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha lliurat aquest dissabte el trofeu del XXVII Concurs de Castells de Tarragona a l'expresident Carles Puigdemont en una recepció davant de la Casa de la República, a Waterloo.

La colla castellera i l'alcalde de Valls i portaveu de JxCat, Albert Batet, han viatjat fins a Bèlgica i ha ofert el premi a l'expresident així com també a l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, com a símbol de reconeixement al govern "legítim". Després de l'entrega, els castellers han fet un pilar institucional de cinc. Més tard, el mateix Puigdemont s'ha posat una camisa rosada i una faixa i de manera improvisada, animat per la colla, ha fet de segon en un pilar de quatre.

En un breu parlament, els castellers s'ha mostrat convençuts que amb la mateixa "constància" i "paciència" que els ha dut a obtenir el premi, Catalunya "ho aconseguirà".

Per la seva banda, Puigdemont ha felicitat la colla i ha agraït l'"esforç" de venir fins a Bèlgica i el gest "simbòlic" que representa. "Representem una legitimitat i la dignitat d'unes institucions", ha dit l'expresident, que ha assenyalat que no "defalleix" com tampoc no ho fan els castellers de camisa rosada. "Perquè sabíeu que un dia us donarien aquest premi", ha afegit. 

"Sou uns ambaixadors molt eloquents del què és el país", ha dit als castellers recordant que el 1958 la Vella de Valls va ser a Brussel·les en motiu de l'Exposició Universal. "Que sigui l'última vegada que hagueu de portar el guardó en unes condicions de privació de llibertat", ha conclòs, indicant que el dedica també als presos. 

Entre els que han participat de la recepció hi havia precisament una representació dels castellers que van organitzar els pilars a les presons d'Alcalà-Meco, Soto del Real i Estremera, amb l’objectiu d’encoratjar els presos i els exiliats i animar-los a què no “defalleixin en la lluita per a la llibertat”.

D’altra banda, els castellers han volgut agrair a Puig “l’aposta” per a la creació de la Càtedra de la URV per a l’estudi del fet casteller, de la qual els rosats en van ser promotors. Així mateix, també se li ha fet un reconeixement per haver impulsat que la Colla Vella dels Xiquets de Valls viatgés fins a Washington en representació de la cultura catalana, en motiu del festival Smithsonian Folklife.

L'expedició es quedarà tot el cap de setmana a Brussel·les i participarà en diferents actes que hi ha programats. Ja a Catalunya, dilluns a la tarda la colla oferirà el premi al president Quim Torra, al Palau de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari