Recollits 80 quilos de brossa a la Vall del riu Glorieta a Alcover

84 persones, moltes més que l’any passat, van participar en aquesta jornada. Van trobar des d’uralita fins a part d’un bidet

22 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 22 septiembre 2020 05:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Molts plàstics i llaunes, i fins i tot part d’un bidet i uralita. És el que es van trobar el passat diumenge al matí 84 de persones que van participar en la jornada de recollida de residus de la Vall del Glorieta, una iniciativa que formava part de la Setmana Europea de Prevenció de Residus o de la Campanya Let’s clean up Europe. Se’n van recollir uns 80 quilos.

«Ha anat perfecte», comentava al Diari la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament, l’organitzadora de la jornada. Carme Sánchez, que fou una de les participants, assenyalava que s’havien apuntat 26 persones però que al final van arribar a les 84 perquè moltes de fora vila havien anat a passar el dia a Mas d’en Forès i, en assabentar-se, van voler també ser partícips en la iniciativa.

A les nou del matí, els participants es van dividir en tres zones: Pont dels Moros (o de les Destrals), Niu de l’Àliga i el camí de la central destruïda. I les persones que portaven nens petits van començar a les onze per la zona de Mas d’en Forès -el lloc de trobada- perquè no haguessin de caminar molt.

La recerca de residus va acabar a un quart de dues, una mica més tard del que estava previst, deia la regidora. «Hem vist molt d’incivisme, difícil de controlar. Però estem contents de la jornada», remarcava. I és que la participació diumenge va ser el triple que l’any passat.

Es van recollir 10,4 quilos de plàstic, sis d’envasos, 3,6 de vidre i 59,5 de variat.

Comentarios
Multimedia Diari