Resumen 2018 - Octubre: Què ens ha deixat l’any casteller?

Els Castellers de Vilafranca han perdut el lideratge en favor de la Colla Vella. A més, mai no s’havien vist tantes construccions sense folre

31 diciembre 2018 11:04 | Actualizado a 31 diciembre 2018 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest 2018 serà recordat a les pàgines de la història castellera, no per un any de grans registres, tal com estàvem acostumats en anys anteriors en el que segurament seran recordats com la Segona Època d’Or dels Castells, sinó més aviat per episodis que han marcat la temporada. 

Enguany hem vist uns Castellers de Vilafranca que no han pogut mantenir el nivell que duien des de feia quasi 20 anys d’una manera imparable i han perdut el lideratge del món casteller, relleu que ha agafat la Colla Vella que ja feia anys que estava apareixent ben a prop del retrovisor dels vilafranquins. 

Aquest canvi de relleu es va fer més evident quan la Vella va aconseguir descarregar el 2de8 sense folre al Concurs de Castells, el segon que es veia completat en aquella plaça, i marcava l’inici de la victòria dels rosats al certamen celebrar el 7 d’octubre.
També serà una temporada recordada per la quantitat de castells sense folre, en total set 2de8 sense folre i set 4de9 sense folre descarregats, uns números mai vistos, entre els quals seran molt recordats el primer 2de8 sense folre de la Vella a Vila-rodona i el 2 net rosat al 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca, i els 4de9 sense folre de la Joves de Valls descarregats al Vendrell i per Santa Úrsula. 

En aquesta categoria, enguany també serà recordat com l’any del 3de9 sense folre, ja que per Santa Úrsula les dues colles vallenques van provar aquest castell inèdit sense sort en cap de les ocasions. 

També serà un any recordat per uns Minyons de Terrassa irregulars, en una temporada de renovació tècnica, que els ha deixat orfes dels grans castells a excepció del 2de9 i pilar de 8 amb folre i manilles, assolits a la darrera diada del curs a casa seva. 
Una temporada recordada també a Igualada, on la seva colla, els Moixiganguers, aconseguien descarregar el primer castell de 9 de la seva història al Concurs de Castells, que els atorgava de manera ex aequo la primera posició a la sessió de dissabte  del Concurs, en una victòria compartida amb els Xiquets de Reus, deixant una de les imatges de la temporada en la celebració conjunta.

Any agredolç 
Un any agredolç per a moltes colles de 9 pisos, que no han pogut mantenir el nivell o que fins i tot han perdut aquesta categoria, com és el cas dels Nens del Vendrell o els Xicots de Vilafranca, que han pogut mantenir els 8 pisos bàsics, exceptuant el primer 7de8 dels vendrellencs. 

Un 2018 recordat per les estrenes i recuperacions del 2de7 en moltes colles, com el cas dels Xiquets del Serrallo, els d’Esparreguera o els de l’Alt Maresme. Un any 2018 de contrastos, però que ens deixa una temporada 2019 plena d’emocions.

Comentarios
Multimedia Diari