Sant Joan pot veure els primers gammes extra de l’any a Valls

La Colla Vella podria fer una actuació amb pòquer de gammes extra. La Colla Joves arriba a la cita d’avui al migdia amb deures pendents, però es plantegen el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de vuit

24 junio 2019 08:22 | Actualizado a 26 junio 2019 19:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça del Blat de Valls viurà avui, a la una del migdia, la primera gran diada castellera en el que serà el segon cara a cara de les colles vallenques. El primer va ser fa unes setmanes al 50è aniversari dels Castellers de Barcelona a la plaça Sant Jaume.

La Colla Vella arriba a la seva festa major amb uns registres diferents respecte a l’any passat. A hores d’ara, ja havien fet el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre. Això va ser gràcies al viatge d’inici de temporada a Itàlia, on ja van fer els primers castells de vuit.
Els de la camisa rosada es poden plantejar una diada amb tot d’estrenes i de gamma extra. Al seu local d’assaig ja fa setmanes que estan fent proves de 5de9 amb folre i de 4de9 amb folre i pilar, dos castells que avui volen fer. El tercer castell no està encara del tot decidit. D’entrada es plantejaven el 2de9 amb folre i manilles, però dimecres passat van creuar el 2de8 net sencer i no seria estrany que avui el provessin. El 2de8 ja va ser provat en aquesta diada just l’any passat, on la Colla Joves el van carregar avançant la bèstia indomable al calendari casteller.

A ronda de pilars també es plantegen una estrena amb el pilar de 8 amb folre i manilles, el primer que es veuria enguany. D’aquesta manera arrodonirien la millor diada que s’ha vist aquest any. La millor de moment és la dels Minyons de Terrassa a la diada del Patrimoni on van fer el 3de9 amb folre, 4de9 amb folre, 5de8 i pilar de 7 amb folre.

Les dues colles vallenques poden estrenar els primers gammes extra de l’any

A l’altre cantó de la plaça, la Colla Joves té encara pendent descarregar el castell de nou, que només l’han pogut carregar en dues ocasions, l’última in extremis. Tot i això el seu objectiu és ajuntar per primer cop els dos bàsics de nou i apuntar-se el primer 2de9 amb folre i manilles de l’any. El primer cop que van dur-lo per Sant Joan va ser l’any 2016 i van poder completar-lo.

A la ronda de pilars també volen arrodonir la diada amb el pilar de vuit amb folre i manilles, i si no arribés farien el de set amb folre, que ja han realitzat aquesta temporada.

Sant Joan a Tarragona

A dos quarts de vuit de la tarda, la plaça de la Font viurà la primera gran diada castellera de la ciutat en el segon cara a cara de les quatre colles tarragonines.
La Colla Jove és la que arriba amb més bon estat de forma amb dos 3de9 amb folre a l’esquena, el segon molt recent, ja que el van fer dissabte passat a la diada de Sant Pere de Reus.

Els de la camisa lila volen ajuntar per primer cop els dos bàsics de nou i el tercer castell podria ser el 5de8 o el 4de8 amb el pilar i serien els primers castells de nou que es fan a Tarragona enguany.

Els Xiquets de Tarragona volen repetir els dos bàsics de vuit que van ajuntar per primer cop a la diada del Pallol de Reus. L’altre objectiu dels de la camisa ratllada és estrenar el 5de8 que ja volien dur a la diada de festa major de la Selva del Camp. Tot i això la setmana passada van caure de 4de8 a la diada de Germanor que van celebrar juntament amb els Xiquets de Vila-seca.

Les dues colles de barri també tenen ganes de fer un gran Sant Joan amb estrenes per part de les dues colles. Els del barri marítim del Serrallo volen unir els dos bàsics de set per primer cop aquesta temporada i volen intentar el primer castell de la gamma alta que fan aquesta temporada.

Els del barri cooperativista de Sant Pere i Sant Pau tenen ganes de fer la primera clàssica de vuit de l’any. Ja han completat en dues ocasions el 3de8 i tenen el deure pendent del carro gros. El 2de7 també l’han completat en més d’una ocasió i avui completarien la millor diada de la temporada que podrien arrodonir amb el segon pilar de sis del curs, castell que van estrenar fa unes setmanes a Olesa de Montserrat.

Sant Joan a Torredembarra

A la mateixa hora que Tarragona, Torredembarra viurà la seva pròpia diada de Sant Joan amb els Nois de la Torre i els Castellers d’Altafulla.

Les dues colles voldrien fer una gran diada amb castells de set pisos. Els Nois de la Torre ja han fet el 3de7 en 4 ocasions, però el 4de7 se’ls ha resistit encara els dos cops que l’han dut a plaça.

Els d’Altafulla, per la seva banda, sols han completat en una ocasió el 3de7 i avui pot ser el dia de tornar-lo a treure a plaça. Completarien la diada amb la gamma alta de sis.

Comentarios
Multimedia Diari