Sarral organitza per primer cop estades de dansa per a amateurs

Es faran cursos dirigits a alumnes d'entre 8 i 18 anys amb mestres locals i d'altres de convidats. Les classes es completaran amb activitats paral·lels que donaran a conèixer el municipi

19 mayo 2017 19:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 

Aquesta Setmana Santa, Sarral acollirà per primera vegada una estada de dansa dirigida al públic amateur d’entre 8 i 18 anys, una iniciativa que té com a objectiu posicionar i donar visibilitat el municipi dins el món de la dansa sota el nom de Dansa’l. De fet, i tal com destaquen fonts municipals, «actualment no existeix cap activitat amb aquest format dirigit a aquest tipus de públic», el que marcarà un punt diferencial.

D’altra banda, la iniciativa també es concep com una oportunitat per descobrir el patrimoni històric i cultural del poble a través d’excursions i activitats pel poble que es realitzaran paral·lelament al curs, un aspecte que de fet Sarral ja està potenciant a través de jornades de visites gratuïtes.

El projecte de dansa, que durà a terme la seva primera edició els dies 21, 22 i 23 de març, està gestionat per la pedagoga de dansa i directora de l’Espai Municipal de Dansa de Sarral, DansAra, Mireia Casabona, qui compta amb l’ajuda de la responsable de comunicació Marta Arjona en els temes d’organització i logística.

L’estada es durà a terme a l Refugi Municipal de Sarral i estarà vertebrada en tres eixos. Un d’ells seran les classes intensives de dansa que es realitzaran al Pavelló Municipal d’Esports de la mà del professorat intern de DansAra i amb la col·laboració de professors convidats. L’oferta es completarà amb excursions i activitats relacionades amb el món de la dansa per tal d’augmentar l’oferta i obrir les estades a un públic més ampli.

En el cas concret de la primera edició, hi participaran una vintena de joves de l’Escola de Dansa Maria Lozano d’Amposta, juntament amb els alumnes de DansAra. Pel que fa als professors locals, les classes seran impartides per Mei Casabona i Adrià Onieva, mentre que hi haurà dos mestres convidats vinguts de la mateixa escola d’Amposta: Maria Lozano i Arnau Castro, tots dos graduats en dansa contemporània per l’Institut del Teatre.

Mostra de videodansa

Una de les activitats paral·leles que es realitzaran durant la primera edició del Dansa’l serà una nit de projeccions de cinema de dansa i videodansa per part de Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona que té com a objectiu impulsar el vincle entre el cinema i la dansa.

Amb aquesta activitat es pretén que els alumnes es puguin nodrir de la dansa des d’una altra perspectiva. Tot i això, les projeccions estaran obertes a tots els públics. La previsió és l’activitat es digui a terme el dimarts 22 de març, a les set de la tarda, a la sala recreativa de Sarral. El públic genèric haurà de pagar una entrada de 2 euros.

 

Comentarios
Multimedia Diari