Solivella renovarà el sistema d’aigua potable de tot el nucli antic del poble

Amb una inversió de 435.000 euros que s’executarà en dues fases, se substituiran 2,5 quilòmetres de canonades

04 enero 2021 19:00 | Actualizado a 05 enero 2021 06:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El municipi de Solivella, a la Conca de Barberà, renovarà totalment la xarxa de subministrament d’aigua potable del nucli del poble. El sistema que hi ha actualment fa dècades que ha quedat obsolet, ja que les canonades que hi ha són d’un material que ja no es fa servir per motius de salut, com és el fibrociment. Un projecte que ja comença a veure la llum permetrà substituir la connexió actual per plàstic i així garantir la qualitat de l’aigua que arriba a les llars i adaptar el sistema a les normatives actuals.

Amb una inversió de 435.000 euros, es canviaran fins a 2,5 quilòmetres de canonades de tota la zona del nucli antic, excepte d’una petita part que queda a l’altra banda de la carretera. «Vam demanar assistència a la Diputació de Tarragona per poder fer el projecte i el van externalitzar a un gabinet d’enginyeria. Ara estem esperant al projecte definitiu», explica al Diari l’alcalde de Solivella, Jaume Bergadà.

Pel que fa a la part econòmica, el cost de les actuacions es podrà finançar gràcies al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). «Ara ens arribaran 111.000 euros, sense comptar IVA, per a fer una primera fase d’obres que abasta uns cinc carrers», diu l’alcalde. Per tant, s’haurà de fer per etapes. L’altra part de subvenció s’ha atorgat per poder-la executar l’any 2023 i que servirà per acabar de canviar la resta de canonades.

Amb l’objectiu d’accelerar el procés i poder intervenir en algun altre carrer durant l’any 2022, que quedarà lliure d’obres, «estem negociant amb l’empresa d’aigües Sorea per veure si ens poden ajudar», afirma Bergadà.

L’Ajuntament de Solivella considera «prioritària» aquesta actuació pel municipi, ja que el fibrociment, el material actual de les canonades, s’ha deixat de fer servir per motius de seguretat. «Per a nosaltres seria un gran descans de cara al poble saber que hem col·laborat en millorar la qualitat de vida de la gent», afirma l’alcalde.

Per tal d’anar sobre el calendari previst i no perdre la subvenció del PUOSC, la licitació de les obres de la primera fase s’hauria de fer aquest mes de gener i així dur a terme les actuacions durant aquest any 2021. L’altra part haurà d’esperar fins el 2023 per respectar els terminis del finançament aprovat, tot i que l’Ajuntament confia poder comptar amb l’ajut de Sorea enmig de les dues fases per poder accelerar una mica els treballs.

Aquest és un dels grans projectes que té el municipi entre mans, però no és l’únic. Actualment, el poble està pendent la licitació de la segona fase de la sala de vetlles, per un import de 30.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona n’aporta 25.000, que serviran per posar llum a l’espai i moblar-lo.

També s’ha de substituir el barracot prefabricat de l’escola del poble que actualment acull la llar d’infants, per un edifici amb totes les garanties.

Per últim, Solivella vol començar un període de transició energètica i poder abastir els equipaments municipals a través de plaques solars, com estan fent altres pobles de la comarca. Per poder tirar endavant aquest projecte, s’ha demanat finançament dels fons Leader europeus, que està pendent de resoldre.

Comentarios
Multimedia Diari