Tarragona anul·la l'obertura de tres monuments per estar en Fase 1

Aquest dilluns estava prevista l'obertura gratuïta del Passeig Arqueològic, el Fòrum de la Colònia i l'esplanada superior de l'Amfiteatre

18 mayo 2020 11:10 | Actualizado a 18 mayo 2020 11:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona ha anul·lat aquest dilluns l'obertura gratuïta de tres monuments romans declarats Patrimoni de la Humanitat per impedir-ho les condicions de la Fase 1, dictades pel Govern central, segons fonts municipals.

Aquest dilluns 18 de maig estava previst obrir gratuïtament el Passeig Arqueològic, el Fòrum de la Colònia i l'esplanada superior de l'Amfiteatre fins al 31 de maig, com a agraïment a l'esforç ciutadà durant el confinament.

Segons va anunciar el consistori, els tres conjunts monumentals patrimoni de la Humanitat reunien els requisits marcats en la Fase 1 per obrir al públic, i ja havien equipat el personal per obrir-los avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Museus.

No obstant això, el consistori ha suspès sense data aquesta obertura argumentant "motius logístics".

Segons el web de periodisme d'investigació Porta Enrere, la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat va advertir ahir al consistori que no podia obrir els recintes al no complir les condicions de la Fase 1 per sortir del confinament.

La Direcció General, confirmen fonts de l'organisme, comprèn els arguments municipals per obrir els recintes monumentals, però recorda que els criteris els fixa el Govern central.

Comentarios
Multimedia Diari