Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona participa en la celebració de l'Any Jujol 140

Amb l'objectiu de promoure el reconeixement de l'obra de l'arquitecte modernista

Diari de Tarragona

Whatsapp

Coincidint amb el 140 aniversari del naixement de l’arquitecte Josep Maria Jujol, l’Ajuntament de Sant Joan Despí amb la complicitat d’altres ciutats com Tarragona o municipis com Constantí, Pallaresos, Vistabella o La Secuita, impulsen la celebració de l’Any Jujol 140, un moviment artístic, cultural i social per difondre la figura d’un artista referent del modernisme català.

L’Any Jujol 140 arrenca aquest mes de juny de 2018 i es perllongarà fins setembre de 2019, quan es compliran els 140 anys del naixement de Jujol.

Durant l’esdeveniment s’organitzaran activitats culturals, lúdiques, comercials, turístiques, patrimonials, promocionals, socials i ciutadanes, a Sant Joan Despí, però també als municipis vinculats a la figura de Jujol, com és el cas de Tarragona, ciutat on va néixer i que conserva un important llegat.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que Josep Maria Jujol “forma part de l’ADN de la ciutat. És veritat que la potència del llegat romà o medieval a la ciutat molts cops fa que quedi en segon pla el modernisme i posar-lo en valor és una tasca que queda pendent”.

De fet, l’Ajuntament de Tarragona i, en concret la conselleria de Cultura, està fent els treballs previs d’intervenció de la restauració del Teatre Metropol com a monument i s’està treballant amb el avantprojecte del Centre Jujol.

Per la seva part, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha presentat el programa d’activitats que es programen per commemorar el 140 aniversari del naixement de Jujol posant l’èmfasi en la figura d’un arquitecte “integral capaç de treballar en tots els materials. Molta gent reconeix que no tenir la projecció que es mereixia”. I ha afegit: “Es tracta de posar la figura de Jujol i la seva obra al lloc que mereixen, tot donant-los la dimensió i la importància que va tenir dins del modernisme”.

Finalment, el fill de l’arquitecte tarragoní, Josep Maria Jujol, ha apuntat que en els àmbits científics “és una persona molt coneguda però en l’àmbit popular encara està a les beceroles. Tarragona és on va néixer el meu pare. L’amor el repartia entre Tarragona i Sant Joan Despí”.

Temas

Comentarios

Lea También