Tarragona vibra amb el talent dels artistes del Gran Circ dels Reis Mags

Prop de 2.000 persones assisteixen a la primera funció a la Tarraco Arena Plaça

19 mayo 2017 16:49 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Tarraco Arena Plaça es converteix des d’aquest divendres i fins diumenge en un gran circ estable que compta amb la participació de 44 artistes internacionals, amb alguns dels números estrella dels circs estatals de Mongòlia, la Xina i Ucraïna. Prop de 2.000 persones no s’han volgut perdre la primera funció d’aquest espectacle inèdit a la ciutat de Tarragona, que ofereix dotze atraccions de les principals disciplines circenses i música en directe. Acròbates, malabaristes, monociclistes, saltadors, pallassos i ensinistradors d’aus han fet les delícies de grans i petits durant les més de dues hores de muntatge. El Gran Circ dels Reis Mags oferirà dues representacions més aquest dissabte i dues més diumenge.

El muntatge compta amb la presència d’artistes internacionals de primer nivell. La dotzena d’artistes de la Troupe Zola hi presenten atracions de volteig acrobàtic i de salts propulsats per bàscules i a corda. Les més de dues hores de circ també permeten gaudir del trio Campa, considerats els millors pallassos musicals dels Estats Units; de l’ensinistrador d’aus Juan Gutiérrez, que també presenta un número amb gossos, i la Troupe Assa de volteig olímpic a cavall. 

Un dels plats forts del Gran Circ dels Reis Mags va a càrrec de la Troupe Hohhot, un quintet de monociclistes de la regió xinesa de Mongòlia interior que ofereix equilibris en altíssims monocicles amb llançament de tasses projectats pels peus. El Duo Vitaly ofereix un exigent número de gimnàstica en què la força, l’equilibri i la coordinació estan mesurats fins a l’últim detall. Al seu torn, Vladimir Gumenyuk combina els malabars amb una coreografia de regust oriental, mentre que el Magic Kings Ballet ofereix un número de dansa. 

La pista de la TAP s’ha tenyit de l’atmosfera d’un mercat àrab per acollir ballarines sorgides de contes de Les Mil i Una Nits per endinsar l’espectador a l’exotisme del país de Ses Majestats. Tot plegat, compta amb l’acompanyament musical en directe de l’orquestra dirigida per Vincent Guibert. 

La Circus Arts Foundation, impulsora del festival Elefant d’Or a Figueres i el Gran Circ de Nadal de Girona, ha decidit oferir aquest muntatge a la TAP per “reivindicar el circ de qualitat” i situar Tarragona en el mapa de ciutats europees amb programació de circs de Nadal. L’espectacle, adreçat a un públic familiar i adult, es clourà diumenge, però té voluntat de continuïtat.

Comentarios
Multimedia Diari