Txarango farà un tercer concert a Valls durant les Decennals de 2021

Serà el 31 de gener i les entrades ja estan a la venda

02 enero 2020 19:45 | Actualizado a 03 enero 2020 18:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El primer grup anunciat per a les Festes Decennals de Valls 2021, Txarango, va comunicar ahir al vespre l’ampliació de la seva gira de comiat, que inclou un tercer concert dins el marc d’aquestes festes.

De fet, en una setmana es van exhaurir les entrades dels dos concerts a la capital de l’Alt Camp. La nova actuació serà diumenge 31 de gener, tercera jornada de les Decennals de la Mare de Déu de la Candela. La proposta de Txarango va ser escollida per la comissió participativa de música, que la va situar entre els grups prioritaris a intentar programar en la celebració. 

La formació actuarà en el seu propi espai, ja que instal·larà una vela especial de 60 metres de diàmetre, en un espai situat a l’accés de Valls, a les proximitats del pont de Mas Miquel. Txarango hi presentarà nou disc amb que el grup s’acomiadarà dels escenaris. 

A la primavera iniciaran una gira autogestionada per presentar el que serà el quart disc de la banda, que ja estan gravant i que mostraran a partir del juny en un espectacle «únic» que suma música i arts escèniques. La gira de comiat, que compta amb les aportacions del director Lluís Danés, recorrerà el territori sota la carpa del circ de Txarango, «com els circs de tota la vida», amb un espai itinerant «propi i transformador», basat en l’economia social i solidària.

Els autors d’Una lluna a l’aigua o Compta amb mi han entrat a l’estudi per gravar el nou disc després de més d’un any fora dels escenaris. Des del seu àlbum debut el 2012, Benvinguts al llarg viatge, Txarango ha publicat Som Riu (2014) i El Cor de la Terra (2017).

El grup ha impulsat sis edicions del festival Clownia, a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès).

Despeses de gestió, "solidàries

Les entrades del tercer dia que el grup actuarà a Valls ja estan a la venda. De fet, Txarango ven les localitats a través d’un sistema cooperatiu, ètic i solidari, que permet destinar les «despeses de gestió» a projectes socials. Aquesta plataforma es denomina  Ticketic. 

La gira passarà per localitats com Vic (12 i 13 de juny), Calafell (19 i 20 de juny), Sant Feliu de Guíxols (10 i 11 de juliol), Puigcerdà (24 i 25 de juliol), Manacor (14 i 15 d’agost), Amposta (28 i 29 d’agost), Lleida (4 i 5 de setembre), Mataró (18 i 19 de setembre), Terrassa (2 i 3 d’octubre), València (23 i 24 d’octubre), Olot (13 i 14 de novembre) i Manresa (11 i 12 de desembre). També passaran pel Festival Cruïlla i pel Clownia, i ja al 2021, faran parada a Valls, i Girona el 26 i 27 de febrer.

Serà la seva última gira després de deu anys sobre els escenaris i publicaran nou disc

També afegeixen noves localitzacions a la gira com Madrid, Bilbao, Amsterdam, Brussel·les, París i Londres. De fet, en dos dies i després d’haver anunciat la seva última gira, el grup musical Txarango va vendre 50.000 entrades d’arreu del territori i va fer deu sold out en 48 hores.

Patrimoni d’Interès Nacional

Cada deu anys, al voltant del dia 2 de febrer, festivitat de la Mare de Déu de la Candela, s’hi celebren les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela,  concretament els anys acabats en 1.  Estan declarades Festa Patrimonial d’Interès Nacional per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Les Festes Decennals tindran lloc des del divendres 29 de gener al diumenge 7 de febrer del 2021. Estan organitzades per la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, i hi prenen part onze comissions participatives.

Comentarios
Multimedia Diari