UP estudia dur al Síndic de Greuges els pagaments pendents per la C-51

Ja fa temps que aquest sindicat agrari reclama al Govern de la Generalitat que aboni les expropiacions

19 mayo 2017 23:53 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sindicat agrari, Unió de Pagesos, estudia denunciar davant el Síndic de Greuges els pagaments pendents per les expropiacions del tram Albinyana-Valls de la carretera C-51, així com dur a terme altres accions de protesta, ja que quatre anys després de ser expropiats els terrenys a la pagesia encara no s’han abonat tots els imports, i aquest tram ja va entrar en funcionament fa quasi un any. El sindicat va debatre aquestes qüestions en una assemblea celebrada la setmana passada a la localitat d’Alió, a la comarca de l’Alt Camp.

 

Situació d’indefensió

Per a Unió de Pagesos, una bona part dels afectats, els qui encara no han cobrat res, es troben en una situació de total indefensió davant l’Administració després de tant temps, i tenint en compte que les quantitats de la majoria de les indemnitzacions ja es van acordar fa tres anys, perquè no disposen de la terra per treballar ni han rebut la compensació corresponent per haver-la perdut.

A més, als qui han cobrat la indemnització no els han estat abonats els interessos de demora. El sindicat considera que tampoc no està clar el criteri establert per als afectats que han cobrat i per als qui no.

Unió de Pagesos recorda que després de nombroses mobilitzacions, concentracions de tractors i de mantenir diverses reunions amb els grups parlamentaris catalans aquests últims anys, va aconseguir que tots votessin a favor d’incloure aquests pagaments pendents en els pressupostos del 2014, a més del compromís del mateix conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, de fer-ho possible. Tenint en compte que falten menys de dues setmanes per acabar l’any, sembla difícil que aquest compromís es pugui complir.

Els terrenys expropiats pel tram Albinyana-Valls corresponen a unes 345 finques dels municipis de Valls, Puigpelat, Alió, Vila-rodona, Rodonyà, Albinyana i lal Bisbal del Penedès.

Comentarios
Multimedia Diari