Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Últims dies per fer propostes als pressupostos de La Canonja

La Canonja dedicarà 200.000 euros a projectes de participació ciutadana, que ja es poden proposar per internet

Diari de Tarragona

Whatsapp
És la segona vegada que la Canonja inicia un procés de pressupostos participatius.  FOTO: Lluís milián

És la segona vegada que la Canonja inicia un procés de pressupostos participatius. FOTO: Lluís milián

L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Canonja ha iniciat enguany la segona edició dels pressupostos participatius que l’any passat va comptar amb una alta participació, tant pel que fa a les propostes presentades com al procés de votacions.

"Estem molt satisfets de com va anar la primera edició, en què es van recollir 184 propostes".

Ara, un cop redactats i aprovats els projectes de les dues propostes que van resultar guanyadores, es posarà en marxa el procés de licitació i adjudicació de les obres de manera que puguin estar en servei al llarg d’aquest primer semestre de l’any», comenta el regidor de Participació Ciutadana, Salvador Ferré.

Enguany, es podran fer un màxim de dues propostes per ciutadà des del 22 de gener fins al 4 de febrer. El formulari estarà disponible als equipaments municipals i a la web de l’Ajuntament.

La presentació del formulari en paper es podrà realitzar a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana i al Castell de Masricart

La quantitat destinada per a aquest procés és de 200.000 euros, la mateixa que en l’edició passada. Salvador Ferré destaca que la partida és bastant generosa si ens comparem amb municipis similars al nostre i que han dut a terme aquest procés.

En aquesta nova edició s’incorpora una novetat que és l’etapa de priorització de les propostes.

Aquesta fase de debat ciutadà permetrà, com diu el regidor de Participació Ciutadana «que totes aquelles persones que han presentat propostes puguin debatre-les en una sessió conjuntament i seleccionar-ne un màxim de 50, que seran les que passaran a la següent fase d’estudi de viabilitat de les propostes».

Un cop seleccionades les 50 propostes, aquestes passaran a una comissió formada per personal tècnic municipal que realitzarà la valoració tècnica, jurídica i econòmica. Una vegada valorades, es divulgaran per tal que tots els ciutadans en tinguin coneixement i les puguin votar  en la fase posterior.

El procés de votació serà similar al de l’any passat amb la novetat que enguany s’incorpora el vot telemàtic a través de la web municipal mitjançant un procés de registre.

Les propostes finals se seleccionaran segons la votació obtinguda, fins a esgotar el límit de 200.000 euros. Arribat el punt en què la incorporació d’una proposta faci que l’import acumulat superi la dotació establerta, se saltarà a la següent proposta més votada que permeti completar el límit.

Finalment, es realitzarà una sessió de presentació pública dels resultats del procés on es mostraran les propostes guanyadores.

El regidor anima tots els canongins a anar pensant en idees necessàries o interessants per a la Canonja i per a la majoria de canongins.

Temas

Comentarios

Lea También