Un any garantint la mobilitat ciutadana

L’EMT ha adaptat el servei públic de transport amb l’objectiu fixat en la seguretat de les persones

12 marzo 2021 13:34 | Actualizado a 12 marzo 2021 13:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja ha passat un any des que es va confinar la ciutadania, un any en què el transport públic de Tarragona no ha deixat de garantir la mobilitat, un servei essencial per a la ciutadania, posant el focus en la seguretat del personal i els usuaris.

Amb la notícia del confinament domiciliari tot es va aturar. També el servei regular de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), però automàticament es va posar a disposició de la ciutadania una experiència que va resultar tot un èxit: el servei d’autobús a demanda. 

Per primera vegada, treballadors essencials i persones que per motius de força major no podien confinar-se al 100% disposaven de línia oberta a l’EMT per demanar el servei. “Es van doblar esforços en atenció al client i traslladàvem aquells qui ho necessitaven d’una parada a una altra, les més properes al lloc de sortida i de destí de l’usuari”, explica Jordi Fortuny, president de l’EMT.

La flota, per altra banda, es va posar a disposició de trasllats especials, com el que es va fer dels avis i àvies de la Residència Llevant a l’Hotel de Salut Núria.

Durant les primeres fases de la desescalada, es van establir tres línies – la L71, la L72 i la L73- per cobrir els barris Nord, Ponent i Llevant amb el centre. I finalment, amb l’arribada de l’estiu, es va tornar al servei regular.

Tot això va ser possible gràcies a les fermes mesures de seguretat que es van aplicar des del primer dia.

Mesures de seguretat als autobusos 

L’EMT ha aplicat sempre mesures restrictives per tal de garantir la seguretat a l’interior dels vehicles, anant més enllà de les exigències que esgrimia el govern central.

«Vam ser dels primers en instal·lar dispensadors de gel hidroalcohòlic als autobusos», subratlla Jordi Fortuny, una mesura que es va sumar a l’obligatorietat de dur mascareta, la limitació d’aforament al 50% i la col·locació de mampares separadores de la zona del conductor en tots aquells vehicles que encara no en tenien. A més, es va habilitar l’accés per la porta central i es va suspendre el pagament en metàl·lic com a mesura de protecció. Així mateix, la flota circula actualment amb les finestres superiors obertes, per tal de garantir la correcta ventilació.

Pel que fa a la higiene, cada dia els autobusos són netejats amb aigua ionitzada i canó d’ozó.

Tot plegat, conclou Jordi Fortuny, permet que «el servei públic de transport a Tarragona compleixi amb garanties les necessitats de mobilitat de la població». Tot i que, afegeix, «desitgem que la tornada a la normalitat no es dilati gaire en el temps».
 

Comentarios
Multimedia Diari