Una ruta turística recorre l'antiga jueria de Valls

La ruta guiada consta de vint panells informatius instal·lats als carrers de l'antic nucli medieval que va ser ocupat per la comunitat hebrea entre els segles XIII i XV

19 mayo 2017 20:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una ruta turística mostra l'antiga jueria de Valls (Alt Camp), que s'inaugurarà en un acte institucional el pròxim 5 de març, informa el consistori.

La presència jueva a Valls està documentada des de l'any 1277 i la comunitat hebrea va ser prou influent com per formar l'Aljama de Valls, un organisme jurídic del que depenien altres comunitats més petites com les de Vallmoll i Vila-rodona.

La ruta guiada consta de vint panells informatius instal·lats als carrers de l'antic nucli medieval que va ser ocupat per la comunitat hebrea entre els segles XIII i XV.

Els panells permeten conèixer la història, els habitants i els costums de la comunitat jueva que va residir a l'antiga Vilaclosa de Valls, que correspon ara als actuals carrers dels Jueus i del Call.

La ruta recorre la traça urbana medieval original i permet conèixer l'antic emplaçament de centres de reunió i de servei hebreus com la sinagoga, l'antic Estudi o la carnisseria pública.

També difon els noms i professions d'alguns dels seus habitants, així com costums com l'alimentació, la religió o el ritu funerari.

La posada en marxa d'aquesta nova ruta turística suposa el final de les obres de millora dels carrers d'aquesta zona del barri antic, el cost de la qual, que ha ascendit a 500.000 euros, ha estat cofinançat per l'ajuntament i per fons europeus.

L'acte d'inauguració, en què participarà l'historiador Francesc Murillo, autor dels continguts de la ruta, inclou una degustació de vins elaborats segons els preceptes jueus

Comentarios
Multimedia Diari