Universos literaris amb Najat El Hachmi, Alejandro Palomas, Lorenzo Silva i Leticia Dolera

CaixaForum Tarragona enceta una nova edició de les trobades entre escriptors i lectors, 
que comencen aquest dimarts amb el ‘pare’ dels dos guàrdies civils més famosos del país

23 febrero 2020 16:50 | Actualizado a 23 febrero 2020 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

”la Caixa”, amb la col·laboració de la Fundació José Manuel Lara, presenta a CaixaForum Tarragona una nova temporada d’Universos literaris, un cicle de conferències en què escriptors i artistes de renom tindran un espai per poder conversar i desvelar davant del públic els secrets de la seva literatura i les seves influències, i per analitzar els seus gustos literaris.

El cicle de literatura s’iniciarà a CaixaForum Tarragona el pròxim 25 de febrer, i acollirà els escriptors Lorenzo Silva, Najat El Hachmi i Alejandro Palomas, i l’actriu, directora de cinema i també escriptora Leticia Dolera. Aquests convidats intentaran respondre a qüestions tan personals com quines situacions o històries els nodreixen o els inspiren a l’hora d’escriure, o com va néixer la seva vocació escriptora. També hi haurà un espai perquè analitzin i responguin a qüestions de caràcter més literari, com les afinitats que s’estableixen entre clàssics i coetanis o com s’insereixen altres arts en l’escriptura.

Universos literaris es va iniciar el 2017 i, gràcies a l’èxit del format, avui ja és una proposta consolidada als centres culturals CaixaForum. En anteriors edicions, el cicle ha acollit artistes i escriptors de la talla d’Espido Freire, Víctor Amela, Eva García Sáenz de Urturi, David Trueba i Boris Izaguirre, entre d’altres.

El dimarts vinent, dia 25 de febrer, Lorenzo Silva presentarà A l’Angle fosc (19 hores). La famosa rima de Bécquer «Del salón en el ángulo oscuro…» serveix de punt de partida i de títol per a la reflexió sobre el tipus de relat que, des de fa gairebé quatre dècades, s’ha convertit en l’obstinació de Lorenzo Silva. Les històries que amb prou feines surten als diaris, que no hi són als llibres d’història, que no mira ningú, que no veu ningú i que, a força de no veure-les, s’obliden.

Najat El Hachmi arriba el 17 de març amb Escriure a la frontera (19 hores). L’escriptora revelarà qüestions referents a la seva obra literària, responent a la pregunta de com s’escriu entre diferents llengües, països i continents; com s’escriu en un idioma que no és el dels teus pares, i quins reptes, dificultats i conflictes emergeixen quan intentes plasmar les diverses realitats que has viscut en les teves novel·les.

Dels 9 als 99. Escriure per explicar l’emoció és la conferència d’Alejandro Palomas el 21 d’abril (19 hores). Palomas explicarà per què hi ha algú que espera a l’altra banda, desitjant compartir emocions que moltes vegades creu úniques. Escriure no té edat, és cert. Llegir, tampoc. Hi ha una història d’amor entreteixida entre cada lector o lectora que ens llegeix i nosaltres, una història en què l’edat de l’un i de l’altre no importa perquè no existeix.

Leticia Dolera clourà el cicle amb Escriure em va portar a fer-me preguntes. Buscar les respostes em va fer feminista el 7 de maig (19 hores). Dolera afirma que «escriure o llegir, tant un llibre com un guió, és un procés de descobriment personal, et convida a fer-te preguntes sobre tu i sobre el teu entorn. El més segur és que no trobis totes les respostes, però el simple fet d’iniciar el viatge i compartir-lo sempre val la pena».

Comentarios
Multimedia Diari