Uns voluntaris recuperen el bosc de la ribera del riu Francolí a l'Espluga

El camp de treball acull una vintena de joves d’entre 14 i 17 anys de diferents llocs de Catalunya i finalitzarà el pròxim20 de juliol. Aquesta setmana han tret canyes de la llera del riu Milans per recuperar aquest indret

11 julio 2019 07:20 | Actualizado a 11 julio 2019 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Espluga de Francolí acull un camp de treball per a joves durant aquest mes de juliol. Acull 24 joves d’entre 14 i 17 anys de diferents indrets de Catalunya, i tresmonitors. El camp de treball va començar el passat 6 de juliol i s’allargarà fins el dia 20.

Aquesta activitat està organitzada des del Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’entitat Fundació Escolta Josep Carol i de l’Associació Taxus.

Des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de l’Espluga s’hi col·labora facilitant equipaments i suport logístic als joves, a més de donar-los la oportunitat de participar en activitats lúdiques i conèixer el poble i el seu entorn.

Durant la seva estada a l’Espluga faran tasques tècniques relacionades amb el drenatge de l’aigua, també diverses accions per desbrossar la vegetació d’algunes zones i la reparació dels elements de senyalització degradats, entre d’altres.

A més de les tasques tècniques es faran diverses activitats esportives, culturals i de descoberta de l’entorn. Per exemple, aquesta primera setmana els joves han estat traient canyes de la llera del Riu Milans per tal de recuperar l’autèntic bosc de ribera eliminant aquesta espècie invasora.

El voluntariat, a més, combina activitats de lleure. El riu és part de la població de l’Espluga de Francolí i per això des de l’Ajuntament ja es van duent a terme accions per tal de conservar-lo, mantenir-lo i cuidar-lo, convertint-lo així en una part més de la població.

El projecte consta de dos grans objectius, netejar, mantenir i recuperar la zona del riu Milans, així com la recuperació de la infraestructura de rec al naixement del riu Francolí, la qual abastia d’aigua els molins del mateix riu: al riu Milans: neteja i adequació de la zona; eliminació d’espècies invasores presents al riu: arrancar la canya americana; construcció de diferents nius i tanques de canyes. Pel que fa al riu Francolí es retirarà la runa i deixalles i es reconstruirà la infraestructura de rec.

D’altra banda, Montblanc acollirà un camp de treball juvenil del 15 al 26 de juliol a l’entorn natural de Sant Josep. A través d’aquesta activitat es vol desenvolupar entre el jovent uns coneixements i uns valors implícits d’una manera vivencial, solidària i pedagògica. També s’han previst una activitats lúdiques relacionades amb el medi ambient i la tradició cultural del territori. El treball consistirà en la neteja, el condicionament d’espais i el desbrossament de diversos trams de l’entorn natural de Sant Josep. Per fer-les, es comptarà amb la presència de persones amb coneixements tècnics de les accions a realitzar. L’activitat està adreçada a joves de 14 a 18 anys. L‘ermita de Sant Josep i el seu entorn juguen un paper primordial com a espai de lleure i de difusió dels valors ambientals. També és el punt de partida dels possibles itineraris a realitzar. Per això, l’Ajuntament vol de fer millores en aquest espai tant proper al municipi, així com vetllar per la difusió dels valors naturals dels espais, l’embelliment del paisatge, la protecció i la conservació del ric patrimoni cultural i natural i fomentar l’atracció de visitants. Sant Jose és una àrea de lleure.

Comentarios
Multimedia Diari