Valls comença el procés de municipalització de les llars d’infants

El regidor d’Ensenyament, Martí Barberà, va assegurar que «sempre hem valorat molt el projecte educatiud’aquest contracte de gestió indirecta». Hi ha dues llars: Els Tabalets i Xiquets i Xiquetes

10 abril 2019 09:34 | Actualizado a 10 abril 2019 09:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls ha iniciat el procés de municipalització de les dues llars d’infants: Els Tabalets i Xiquets i Xiquetes. El regidor d’Ensenyament, Martí Barberà, ho va anunciar ahir en roda de premsa després d’haver-ho comunicat a l’equip directiu i el claustre de professors. Les llars d’infants Xiquets i Xiquetes i Els Tabalets ara estan regides per un contracte de gestió indirecta d’explotació que ho porta la societat Els Tabalets, i de fet és la que ha guanyat els diferents concursos dels darrers anys. 

«Sempre hem valorat molt el projecte educatiu d’aquest contracte de gestió indirecta», va assegurar el regidor d’Ensenyament, Martí Barberà, i va afegir que «som un projecte referent dels 0 als 3 anys». 

Cal recordar que l’any 2003 l’Ajuntament va ampliar places i va municipalitzar dues llars d’infants que no hi eren fins al moment. «En aquells moments tothom va creure que la gestió indirecta era una bona opció, però ara ha arribat un moment on la direcció ha de fer canvis i creiem que és un moment important i estem convençuts que el projecte tirarà endavant de gestió directa de l’Ajuntament», va puntualitzar Barberà.

El pròxim pas és informar els pares abans que comenci el procés de preinscripció escolar. «La setmana que ve intentarem posar-nos en contacte amb els representants dels sindicats de l’Ajuntament perquè puguin fer les preguntes i qüestions». L’empresa concessionària continuarà el servei, i els projectes tiraran endavant. «Hi ha un canvi intern en la gestió que no la patiran tany les famílies i els nens, sinó que ho patiran els treballadors que són els que passen de dependre d’una gestió directa a dependre d’una administració», va remarcar Barberà.
«Per nosaltres mantenir el projecte educatiu també és mantenir el claustre de professors. Alguns d’ells són fixos i tenen antiguitat i ara hem de fer un treball i elles han d’estar convençudes del canvi que s’ha de fer», va insistir el regidor d’Ensenyament. 

De moment no hi ha una data d’inici pel que fa a la gestió municipal de les dues llars d’infants. «El setembre és difícil que comenci, però si tot va bé potser podríem fer el canvi a mig curs. No ens hem posat cap data ja que l’empresa no té cap problema de continuar la gestió mentre fem els tràmits». 

Els Tabalets tenen 80 alumnes (dues línies) i la Llar d’Infants de Xiquets i Xiquetes té 41 infants, però l’edifici està preparat per tenir dues línies. «Es cobreix bé la demanda de tota la ciutat», va concloure el regidor.

Comentarios
Multimedia Diari