Vila-rodona enceta ‘l’any de l’aigua’

La societat Giacsa es fa càrrec del manteniment de la xarxa i l’Ajuntament assumirà les grans inversions

06 enero 2020 00:20 | Actualizado a 06 enero 2020 11:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La gestió del servei de l’aigua potable al municipi de Vila-rodona ha passat a mans de la societat mercantil Giacsa (Gestió Integral d’Aigües de Catalunya SA), de la que ja forma part del Consorci, coincidint amb l’entrada del 2020, tal com es va anunciar.

L’Ajuntament, que gestionava directament el servei, va aprovar aquesta opció per modernitzar-lo a través de l’empresa pública, capitalitzada pels municipis que l’integren i no adjudicar-la a la privada «com a negoci», afirma l’alcalde, Ramon Bricollé.

A partir d’aquest pròxim divendres, dia 10 de gener, -inicialment s’havia anunciat la data del passat dia 3- i cada divendres, de 10 a 13 hores, els usuaris podran fer les consultes pertinents i tramitar qualsevol gestió relacionada amb el subministrament de l’aigua a l’oficina d’atenció al públic que s’ha ubicat a la Casa de la Vila. Davant les contínues trucades dels veïns a l’Ajuntament interessats de si s’han de facilitar dades, Bricollé aclareix que «no és necessari ja que el traspàs s’ha fet de manera automàtica».

L’Ajuntament sí que ha hagut de complir alguns requisits, com ara el control dels dipòsits d’abastament d’aigua, per via telemàtica, amb un cost de 50.000 euros.

A partir d’aquí, l’Ajuntament de Vila-rodona es compromet a fer-se càrrec de la substitució dels actuals comptadors del consum domiciliari, per uns de nous amb lectura telemàtica.

Segons l’alcalde, aquesta renovació es farà per fases, a partir del 2021, «fins a completar la renovació dels 400 comptadors, amb un cost estimat que ronda els 120.000 euros».

Forma part del conveni subscrit entre ambdues parts, pel qual Giacsa es fa càrrec del manteniment de la xarxa, mentre que l’Ajuntament és qui ha d’assumir les grans inversions.

Com la renovació de la canonada que, per gravetat, porta l’aigua potable a Vila-rodona, des de la font del monestir de Santes Creus, d’on mena un cabal d’entre 4 i 5 mil litres d’aigua per hora, amb una conducció de fibrociment obsoleta, construïda probablement fa 150 anys.

Ramon Bricollé assegura que la canonada «ha d’estar renovada a 31 de desembre d’enguany, amb una inversió de 300.000 euros, dels quals l’ACA aportarà el 80 % de l’import».

Altres obres a realitzar, relacionades amb l’aigua, són la construcció de la nova piscina, que de fet ja és a punt de començar, i a mitjà termini la construcció de la depuradora d’aigües residuals i clavegueram de connexió de la xarxa amb l’estació, quin projecte es troba en fase de redacció.

Comentarios
Multimedia Diari