Vistabella celebra la segona Primavera Musical

De l’11 de maig al 15 de juny presenta cinc concerts amb música vocal de grups d’actualitat, antiga, instrumental o de cambra

03 mayo 2019 16:31 | Actualizado a 03 mayo 2019 16:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La segona Primavera Musical a Vistabella tindrà lloc enguany des de l’11 de maig i fins al 15 de juny a l’Església del Sagrat Cor  amb el doble objectiu d’impulsar la música de proximitat i qualitat i de donar a conèixer aqueta joia del modernisme, de Josep Maria Jujol.

En aquesta ocasió es tracta d’una proposta variada de cinc concerts, on es podrà gaudir de música vocal de grups d’actualitat, música antiga, instrumental o de cambra.

El primer concert el protagonitzarà la pianista vilanovina Laura Farré, qui ret el seu particular homenatge discogràfic al repertori pianístic francès dels segles XX i XXI. El seu primer àlbum en solitari, The French Reverie, el va estrenar l’any passat i hi interpreta algunes de les obres per piano més destacades de Messiaen, Dutilleux i Escaich.

La segona parada serà The Hanfris Quartet, el 25 de maig. Un espectacle format per peces pròpies de l’estil Barber shop, en el qual combinaran versions de cançons de rock&roll, estàndards de jazz o swing. L’1 de juny serà el torn de la compositora Olga Pes, qui uneix l’esperit del jazz europeu amb el seu pop folck amb missatge conscient en el treball Transit. Un concert on es podrà sentir també un instrument únic: una txalaparta de vidre.

En la línia del folk, el quart concert l’encarnarà la formació Canya d’Or & Brass amb Xavi Lozano, el pròxim 8 de juny. Una proposta que barreja gralles amb instruments de metall i un conjunt ampli de percussions i instruments de vent que construeix el mateix Xavi Lozano amb material reciclat. Aquest concert anirà precedit d’un sopar popular a la plaça de l’església.

Finalment, els encarregats de tancar el cicle seran el quartet Qvinta Essençia, el 15 de juny, amb la interpretació de madrigals de Luca Marenzio, que formen part del seu darrer treball discogràfic Marenzio, madrigals. Oferiran un concert basat en composicions renaixentistes que permetran copsar sonoritats infinites produïdes només amb la veu.

Petit format

El cicle torna a ser ideat pel reusenc Marc Guerris, cantant i membre fundador del grup vocal de música antiga Ensemble O Vos Omnes. Guerris va destacar que «tornem a apostar per concerts de petit format, de cambra, i amb la mirada posada en grups emergents i també de quilòmetre zero». Per la seva banda, l’encarregat de l’esgésia del Sagrat Cor de Vistabella, mossèn Joan Maria Ferrer, va recordar que «estem fent la segona fase de restauració de l’església, de les sis previstes. Aquest cicle ens ha de permetre també que la gent s’impliqui en aquesta millora del centre de culte».

Tots els concerts seran a les 21h, a excepció del de Canya d’Or que serà a les 22 h. Les entrades costaran 10 euros. També es podrà adquirir un abonament per als cinc concerts per 40 euros. Es podran reservar a través de l’Ajuntament de la Secuita al 977611454 o a través del correu aj.secuita@altanet.org. També es podran adquirir el dia del concert al recinte de l’església.

Comentarios
Multimedia Diari