Ballesteros es compromet a exigir la recuperació del Teatre Romà i el trasllat del MNAT

El candidat del PSC a Tarragona referma la seva aposta pel patrimoni i la cultura

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El candidat del PSC i actual alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, exigirà a la Generalitat la recuperació del Teatre Romà, la segona fase de la Necròpolis i l'impuls del nou Museu Nacional Arqueològic (MNAT), que es projecta a la Tabacalera. Ballesteros ha defensat aquest dimecres que el seu govern ha fet "els deures" en l'àmbit del patrimoni, amb actuacions a la Muralla i el Circ, i s'ha compromès a reclamar la implicació de la resta d'administracions. El candidat socialista ha refermat també la seva aposta per la cultura, que genera més de 5.000 activitats anuals. A més, Ballesteros ha anunciat un circuit musical als parcs i zones verdes i l'ampliació de la Casa de la Festa, al Jaume I.

Ballesteros ha triat el Pont del Diable per explicar les seves propostes en matèria cultural i patrimonial. "Hem aconseguit que Tarragona tingui un programa cultural com no havia tingut mai, amb més de 5.000 activitats anuals, amb 67.000 espectadors als teatres i amb esdeveniments potents pràcticament cada mes", ha assenyalat el candidat del PSC.

El candidat a la reelecció s'ha compromès a seguir mantenint aquesta línia de treball, especialment en l'àmbit dels castells -amb la rehabilitació dels locals de les colles-, Tarraco Viva, la música i les arts escèniques, així com el Festival Eclèctic, que dóna protagonisme a les persones amb discapacitats, o el programa del Santa Tecla per a tothom.

L'actual alcalde s'ha compromès també a ampliar la Casa de la Festa, que s'ubicarà a l'espai que havia d'acollir el pàrquing Jaume I, tal com han proposat els veïns en la consulta ciutadana, juntament amb un centre cívic per a la Part Alta. Com a novetat, Ballesteros s'ha compromès a crear un circuit de música als parcs i zones verdes de la ciutat.

En matèria de patrimoni, Josep Fèlix Ballesteros ha tret pit de l'esforç realitzat, "pràcticament a pulmó i amb recursos municipals", per millorar el Circ romà o la Muralla. Amb tot, el candidat del PSC s'ha compromès a exigir a la Generalitat la recuperació del Teatre Romà i també el nou Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

En aquest sentit, Ballesteros ha avançat que asseurà "en una mateixa taula" representants de la Generalitat i de l'Estat per traslladar-los les seves demandes. "Tant el meu govern com el de l'alcalde Nadal han complert amb els deures que ens va posar la Unesco com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat, i ara em proposo exigir a les altres administracions els seus compromisos", ha assenyalat.

D'altra banda, el candidat socialista ha explicat que es farà un esforç per complementar les Jornades de Divulgació Històrica del 1800 amb una ruta estable sobre la Tarragona Moderna, i que es recuperarà el Fortí de Sant Jordi per explicar la guerra del Francès. A més, Ballesteros ha destacat la xarxa de camins romans recuperada, alguns dels quals formen part dels 32 quilòmetres del circuit de l'Anella Verda.

Comentarios
Multimedia Diari