Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Bones sensacions per encarar Santa Tecla

  Objectius clars Les quatre colles castelleres de Tarragona completaven una Diada Nacional amb la mirada posada en les actuacions de la Festa Major on tenen deures pendents

  11 septiembre 2022 19:40 | Actualizado a 11 septiembre 2022 22:54
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Un sol de justícia i una calor humida d’aquelles que fan suar sense fer gairebé esforç van ser protagonistes de la diada castellera al pla de la Seu el diumenge al migdia. Les colles es marcaven l’actuació com un bon moment per rodar estructures i agafar sensacions pel Primer Diumenge de Festes i Sta Tecla.

  Els Xiquets de Tarragona eren els encarregats de començar. Els matalassers després de fer un peu desmuntat tiraven amunt el 5d8, un castell que ja han descarregat en tres ocasions enguany, i que completaven sense excessiva dificultat, tot i un tremolí constant al pis de quarts i quints. A segona ronda de castells volien fer una passa més, i per això intentaven el 7d8. El castell pujava remogut, i la canalla decidia baixar, fent que quedés en intent desmuntat. Deixant enrere això, apostaven pel 3d8, estructura molt segura, i que mostra confiança per pujar-la un pis més, així com volen.

  A la ronda de millora, no volien arriscar més del compte, i descarregaven el 4d8, una mica remenat pels pisos superiors. El cap de colla dels Xiquets de Tarragona, Alfredo González, feia una valoració positiva de l’actuació, i afegia que «el 7d8 està a l’abast i el poden fer». També defensava que el 3d8 havia sigut molt bo, i que «demana un pis més de cara aquestes pròximes actuacions». El cap de colla dels matalassers va reconèixer que «el principal objectiu d’aquesta Santa Tecla és el 3d9f, sense arriscar més del compte», amb el Concurs a tocar.

  La Colla Jove Xiquets de Tarragona venia d’un petit descans després de l’exigència de finals d’agost. Els de Cos del Bou començaven amb un molt bon 3d8, ensenyant múscul i la seguretat que els dóna aquest castell. Després els de la camisa lila triaven una estructura que volen pujar un pis més en un futur pròxim, el 2d8f. El castell s’havia de treballar per terços i quarts, però l’aconseguien descarregar, sumant el tercer del 2022. Per acabar la ronda de castells descarregaven el 4d8, castell que va pujar amb seguretat, i baixava una mica mogut per pisos superiors.

  Jordi Alomà, cap de colla de la Jove de Tarragona, explicava que era una actuació per tornar a agafar sensacions, després del descans que havien fet. També va assegurar que «els assajos del retorn havien sigut molt positius, i ara encaren aquesta primera setmana». Alomà determinava que «el principal objectiu del Primer Diumenge de Festes és el 5d8, que ha d’acompanyar el 3d9f i el 4d9f».

  Els tercers en actuar eren els Xiquets del Serrallo. Els del barri mariner amb algunes baixes agafaven ritme pel que els ha de venir aquests dies. Van començar amb el 4d7, un castell que demostraven que tenen perfectament dominat, i no els va suposar cap problema.

  Per continuar es decidien per la gamma alta de set. Els del barri mariner descarregaven un 4d7p que era una postal. Acabaven amb el 3d7, castell que també van demostrar que tenen dominat. David Borràs, cocap de colla dels Xiquets del Serrallo es mostrava satisfet amb l’actuació després de canvis que havien hagut de fer. També explicava que «treballen el 2d7 i el 3d8 per portar-los pròximament».

  Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau volien continuar mostrant el seu gran estat. El seu castell de sortida era el 3d8, que enguany ja han sovintejat, i el tenen molt controlat. A segona ronda descarregaven el 2d7 sense cap mena de problema. Els del barri cooperativista, amb la vista posada en Sta Tecla i el Concurs, acabaven la ronda de castells amb el 3d7p, castell que també han demostrat que tenen.

  David Lobo, cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, assegurava que «volien treballar els castells per tenir un hipotètic 3d8p, i 2d8f». Lobo no els descarta de cara Sta Tecla, però és conscient que si no arriben pel dia 23 de setembre, ho faran al Concurs».

  Comentarios
  Multimedia Diari