Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Com jugar a l’amic invisible i no emportar-te una decepció

  Una altra ronda? Si no vols trencar-te el cap per fer un regal original i després rebre uns mitjons, et proposo una alternativa al típic joc nadalenc molt més divertida i a cost zero. Què es regalarien els partits polítics de l’Ajuntament?

  07 diciembre 2023 10:52 | Actualizado a 07 diciembre 2023 10:54
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Entre la Constitució i la Immaculada, aquest pont ve mogudet pels que volen putodefenderespaña. Jo la veritat que aquest any no faig res especial i aprofitaré aquests dies per descansar i per començar a pensar regals de Nadal i també a intentar quadrar l’agenda amb tota la gent amb qui he de quedar després de dir-los la famosa frase: «Hem de fer una cervesa abans que s’acabi l’any».

  M’encanta aquesta pressa per veure a una persona que igual no has vist en tot l’any abans que arribi gener, és com si fèssim una cistella en l’últim segon i ja hàgim complert amb almenys quedar una vegada a l’any. Cada any em prometo que no ho faré més, però aquí estic, pensant en això mentre estic fent una cervesa amb l’excompany d’una feina en la qual no vaig estar ni dues setmanes perquè me’l vaig trobar l’altre dia pel carrer i se’m va ocórrer la genial idea de parar-me a saludar.

  En fi, vosaltres com porteu el tema de Nadal? Jo aquest any em sento una mica més Grinch. Suposo que quan no vas molt bé de diners, ja no tens nens/es petits/es a la família i fa alguns anys que són menys les cadires que posem al voltant de la taula, l’esperit nadalenc disminueix una mica.

  Però sabeu què puja aquest esperit? Fer l’amic invisible! (espero que llegiu això amb la ironia amb què ho he escrit). I és que em sembla una prova d’amistat innecessària. A més, que a vegades, es posa el pressupost en 5€ i jo ja tinc mitja tenda de l’Alehop a casa. Així que un consell per tots aquells/es que voleu organitzar un amic invisible, o augmenteu una mica el pressupost, encara que siguin 10€, o canvieu les regles del joc i que tothom aposti per regals creatius, manuals i personalitzats.

  Una altra opció és un amic invisible alternatiu, ho vaig provar l’any passat i és molt més divertit. Us explico: cadascun dels participants ha de portar un o dos paquets embolicats d’alguna cosa que tingui a casa (i normalment que no vulgui). Llavors es posen tots en una taula i a través d’un joc de preguntes o d’algun sorteig, a cada persona li toca un o dos regalets. La conclusió és la mateixa, t’emportaràs alguna cosa que no vols, però la dinàmica és més divertida, el cost és zero i almenys et desfàs d’algun trasto que tinguis per casa.

  El PSC embolicaria un carril bici, ERC Hermán Pinedo, el PP una foto del rei, Junts una entrada al govern de Tarragona, ECP la seva caravana de campanya i Cs Lorena de la Fuente

  Per si no ho heu entès molt bé, us poso un exemple. Imagineu-vos que els grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona juguessin aquest amic invisible. Doncs el PSC embolicaria el carril bici, ERC segurament embolicaria a Hermán Pinedo, suposo que estan contents amb ell, però és molt pesat. Junts aprofitaria el joc per la seva estratègia política i embolicaria una entrada al govern de Tarragona, i a veure si amb una mica de sort li toca al PSC. Després, En Comú Podem, embolicaria la caravana que van fer servir per a la campanya electoral, la recordeu? Total, ja la van amortitzar i potser l’alegria que se suposava que transmetia li aniria bé algun altre partit. I per acabar, el PP embolicaria una foto del rei d’Espanya, deuen estar una mica enfadats amb ell per permetre tot el tema de l’amnistia i el govern de Perro Sánchez. Ah, i Ciutadans, sí, crec que continua existint, bé, Lorena de la Fuente, s’embolicaria a ella mateixa per a veure si hi ha sort, i algú se la queda.

  Així s’ha entès millor no? Jo, per exemple, posaria unes calces màgiques (noves i sense utilitzar, clar) que tinguessin el poder que si algun home se les posa, sentís de veritat la ràbia, por i indignació que sentim totes les dones. Que de veritat sentís la violència masclista com la sentim nosaltres. I que pogués experimentar el que sent una dona quan escolta les notícies i veu que ja són 55 les dones assassinades per violència de gènere. I que de veritat pogués sentir que pot ser la següent.

  Si no us he convençut amb l’amic invisible alternatiu, tinc una altra proposta que no em podeu rebutjar, i és que aquest Nadal a Tarragona, es farà l’amic invisible més gran del món. És una iniciativa molt bonica i divertida dins del Festival Bon Ponent i en la que podeu participar totes i tots. Només cal que us registreu al web de Centres Cívics, teniu temps fins al 17 de desembre, i espereu fins al 20 per saber qui us ha tocat. El regal ha de ser un llibre, una altre avantatge d’aquest amic invisible perquè regalar cultura sempre està bé. L’entrega de premis es farà el 29 de desembre a la 13 h a la Biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta. Us imagineu que us toca l’alcalde? Quin llibre li regalaríeu a Rubén Viñuales?

  Comentarios
  Multimedia Diari