Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El Pont del Diable de Tarragona: un oasi de biodiversitat amb més espai per caminar

    Aquests serán alguns dels treballs que es durán a terme en aques espai dins del projecte GreenBelt’26

    22 marzo 2024 12:53 | Actualizado a 22 marzo 2024 14:06
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    L’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació el contracte de serveis per a la redacció del projecte executiu, direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut per a la restauració i renaturalització dels espais forestals del parc ecohistòric del Pont del Diable.

    El projecte té com a objectiu restaurar els espais forestals de l’entorn del parc i la creació de noves masses forestals amb més biodiversitat a les àrees de l’Anella Verda. També haurà de considerar establir senders de pas, renaturalitzar els terrenys erosionats construint bancals de pedra, eliminar espècies al·lòctones i plantar-ne de noves per protegir la biodiversitat.

    $!Foto: Isaias Mena

    Els treballs es duran a terme en un període de 4 mesos i el preu de licitació és de 29.650€, aproximadament, pel total de la durada del contracte.

    S’ha publicat, a més, la licitació per contractar el servei de redacció del projecte, direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut de la naturalització i el foment de la biodiversitat dels espais urbans i periurbans del municipi. Això comprèn la naturalització de la llacuna del parc de l’Anella Olímpica, el foment de la biodiversitat en el parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau i la renaturalització del tram urbà de riu Clar.

    Els objectius principals del projecte de naturalització són augmentar la biodiversitat en els espais, crear àrees de refugi per a la fauna, zones pol·linitzadores, l’erradicació d’espècies exòtiques invasores, la plantació de bosc de ribera i disminuir l’erosió i fragmentació de la vegetació; i així, d’aquesta manera, renaturalitzar i millorar la resiliència de la ciutat.

    Tant la renaturalització del Parc Ecohistòric del Pont del Diable com aquesta segona acció a licitació estan emmarcades en el projecte Tarragona GreenBelt’26, subvencionat per la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliencia (PRTR), finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.

    $!Foto: Isaias Mena
    Comentarios
    Multimedia Diari