Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Finalitza la reconstrucció de l’estructura de la volta de l’església de Constantí

  Es va ensorrar el 2018. Els tècnics preveuen acabar de pintar i enllestir la zona durant les pròximes setmanes

  10 agosto 2023 16:57 | Actualizado a 10 agosto 2023 17:02
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Les obres de reconstrucció de l’estructura de la volta de l’església de Constantí (Tarragonès) han finalitzat aquesta setmana. Els tècnics ja han enllestit l’enguixat de les parets i preveuen començar a pintar-les a partir de la setmana vinent, mantenint el disseny original. Es tracta d’un dels trams de la nau central del temple que es va ensorrar l’any 2018 i que té una superfície d’uns 50 metres quadrats. El gruix de l’estructura és de vuit centímetres i s’ha construït seguint la tècnica de la volta catalana, és a dir, amb fils i guies de fusta, però sense utilitzar cap tipus de recolzament. Segons l’Ajuntament, els pròxims treballs a l’església se centraran en la neteja, la pintura i la reparació de les esquerdes.

  A principis de juliol es començaven a posar els primers maons per reconstruir la volta de l’església de Sant Feliu de Constantí, després que col·lapsés l’any 2018 a conseqüència de l’impacte d’una de les encavallades de fusta de la coberta. Els treballs s’han iniciat una vegada finalitzades les obres a la teulada, iniciades l’any 2021.

  $!Algunes de les esquerdes visibles a la façana de l’església. Foto: ACN

  De moment, els arquitectes i constructors de l’obra han especificat que, tot i que l’estructura ja estigui enllestida, encara falta pintar les parets i «intentar» reproduir el disseny original. La previsió és tenir-ho tot acabat a finals d’agost, tal com estava previst.

  Amb l’execució d’aquesta segona fase, valorada en 50.000 euros, l’església de Constantí recuperarà, finalment, la fisonomia de l’edifici. Tot i així, encara es preveuen noves línies d’actuació. Segons l’alcalde Óscar Sánchez, una vegada finalitzada la recuperació de la volta, els tècnics començaran a treballar en la neteja de l’espai, la pintura de les parets i la reparació de les esquerdes que continuen visibles a dins i a fora del temple.

  A l’espera de l’estudi estructural

  L’església es mantindrà tancada fins que l’estudi estructural de l’edifici, elaborat per la Universitat Politècnica de Catalunya, confirmi que es segur tornar a obrir les seves portes. El batlle confia en tenir els primers resultats a principis del 2024, una vegada complert un primer cicle estacional. El passat mes de gener es va començar a fer el monitoratge a través de la instal·lació d’uns mesuradors a les parets. De fet, l’edifici es va tancar l’any 2016, justament, a causa de la gran presència d’esquerdes als murs i voltes, ocasionades pels moviments del terreny.

  Comentarios
  Multimedia Diari