Fiscalia demana pena màxima de presó per a l’acusat de matar una noia a Tarragona

Els fets van ocórrer la nit del 10 d'octubre de 2015. Stanislav R. va intentar violar a la víctima i després la va matar a la seva tenda de campanya del Camí de la Budellera. El cos es va trobar una setmana més tard.

07 noviembre 2017 12:41 | Actualizado a 08 noviembre 2017 10:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’acusat de matar la jove tarragonina Meritxell Vall, de 32 anys, en una tenda de campanya l’any 2015 a Tarragona, Stanislav R., s’enfronta a la pena de presó permanent revisable per un delicte d’assassinat i a cinc anys de presó per un delicte de violació en grau de temptativa.

Es tracta del primer cas a Tarragona en què el ministeri públic recorre a aquesta figura delictiva, que és la que preveu la màxima pena privativa de llibertat del Codi Penal reformat l’any 2015.

És la primera vegada que la fiscalia de Tarragona sol·licita la pena privativa de llibertat més elevada que preveu el Codi Penal: La presó permanent revisable

El cas es podria jutjar per procediment sumari ordinari i no amb un jurat popular per la concurrència del delicte sexual, segons les mateixes fonts. La vista encara no està fixada, però es preveu que se celebri en els pròxims mesos a l'Audiència de Tarragona.

Segons el fiscal, el processat Stanislav R., de 35 anys i de nacionalitat eslovaca, vivia en un campament proper a un altre assentament situat al camí de la Budallera on, des de finals del 2015, la jove Meritxell Vall vivia en una tenda de campanya. L’home coneixia a la noia perquè tenien amistats en comú. 

El 9 d’octubre del 2015 al vespre, la noia es va dirigir a un supermercat, del qual en va marxar sobre les nou i es va dirigir posteriorment al seu campament. Durant la nit, va mantenir comunicacions telefòniques fins a dos quarts de dotze de la nit i va utilitzar la connexió de dades, per última vegada, a les 2:50 hores de la matinada.

Aquella matinada del 10 d’octubre, el processat, sabent que la noia es trobava sola vivint al campament i aprofitant tant la “nocturnitat” del moment i les circumstàncies “d’aïllament” del lloc, la qual cosa produïa una “anul·lació de les capacitats de defensa” -remarca el fiscal-, es va dirigir cap a la noia i va atemptar contra la seva llibertat sexual. 

“S’hi va abraonar sobtadament i la va amenaçar almenys amb una arma blanca que duia per a aquest fi, traient-li de manera violenta la roba que portava, arrencant-li els pantalons amb la roba interior i les sabatilles, un top i un fulard que duia posat, realitzant-li tocaments diversos per a continuació intentar penetrar-la sense èxit degut a la resistència de la víctima, arribant a ejacular a l’exterior de la zona vaginal”, relata el fiscal.

Tot seguit, continua el ministeri públic, l’acusat, amb “clara intenció d’evitar que la víctima pogués arribar a delatar-lo i que, per tant, fos descobert”, amb l’arma blanca que duia “li va clavar múltiples ganivetades pel cos mentre la víctima intentava defensar-se sense èxit, augmentant de manera deliberada el seu patiment”. 

El cos de la víctima va ser localitzat una setmana més tard a l'interior d'una de les tendes de campanya en avançat estat de descomposició. El cadàver presentava una vintena de lesions incises i, a prop, els agents de la policia científica hi van localitzar un telèfon propietat de l’home. 

El processat va ser detingut pels Mossos d’Esquadra l’1 de desembre a Tarragona i, dos dies després, el jutge en va decretar el seu ingrés provisional a presó. La fiscalia l’acusa d’un delicte de violació en grau de temptativa pel qual sol·licita una pena de cinc anys de presó i d'un delicte d’assassinat pel qual sol·licita la pena de presó permanent revisable.

En concepte de responsabilitat civil, el ministeri fiscal sol·licita que el processat indemnitzi els pares de la víctima amb 100.000 euros cadascun. El judici se celebrarà en els pròxims mesos a l’Audiència de Tarragona. 

Comentarios
Multimedia Diari