Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La quarta generació al capdavant del Colmado Baró de Reus

Comerç amb 106 anys d’història. Nani Baró agafarà divendres les regnes del negoci que va obrir el seu besavi. «L’hem actualitzat sense que perdi la seva essència», explica

19 junio 2024 20:46 | Actualizado a 19 junio 2024 20:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«El pare, Josep Baró, s’ha jubilat. I ara canviem de generació dins del mateix negoci», explica Nani Baró. Amb ella, el Colmado Baró de Reus , que té 106 anys d’història, inicia nova etapa: «Sense perdre l’essència de la botiga, hem volgut adaptar-la als temps que hi ha ara», diu.

L’establiment ha passat per reformes i divendres, de les 18 a les 21 hores, es reinaugurarà.

Al seu interior, «ens havíem quedat amb algun producte desactualitzat, molta cosa de supermercat que cada cop tenia menys rotació... I el que volem és seguir potenciant el que ja ens funciona més, com ara la xarcuteria i els formatges, posar el vermut com a peça clau i tenir-ne també de fora, i oferir packs, caixes o bosses amb articles».

Nani agafa les regnes del negoci als 40 anys, com a part d’una nova tonagada de botiguers joves que són la continuïtat del comerç originàriament reusenc. El Colmado Baró el va obrir al 1918 el seu besavi, Josep Baró. El seu avi Manel i el seu pare Josep ja van seguir aquella estela i ara ho fa ella.

«De petita sempre passava estones a la botiga, també hi havia treballat algun estiu i hi sóc des del 2012. Buscava un projecte que m’il·lusionés», recorda. Amb el temps, l’escenari és un altre i «justament el motiu del canvi ha sigut que ja no som una botigueta de barri perquè hi ha altres competidors, sobretot supermercats».

Així que «la idea és quedar-nos amb el que no es troba allà o no s’hi ofereix amb el mateix servei. Potser una mica més diferent o selecte». I «buscar al client més jove». La intenció és impulsar especialment «les safates personalitzades de xarcuteria i formatges» i també «vermuts de Reus, d’altres localitats i de fora de Catalunya».

Els packs del Baró tindran diferents formes. «Sortirem amb el pack essència, que tindrà vermut reserva De Muller, patates Laurie, ametlles Closca condimentades amb curri o romaní, una peça de formatge de Serra del Tormo, olives de Callol Serrats i un pernil del Señorío de Olivenza. Però n’hi haurà d‘altres». Nani ha creat els dibuixos que il·lustraran aquestes bosses.

Al renovat Colmado Baró, que té una entrada més visual perquè «la gent vegi la botiga des de fora» i s’hi faran tastos de vermut.

Comentarios
Multimedia Diari