La Fiscalia de Tarragona es querella contra Endesa per la mort d'aus

La querella a la companyia elèctrica és per la mort d'almenys 641 aus electrocutades en les línies entre els anys 2012 i 2019

29 junio 2021 19:11 | Actualizado a 29 junio 2021 19:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia de Tarragona ha presentat una querella a la companyia elèctrica Fecsa per la mort d'almenys, 641 aus electrocutades en les línies entre els anys 2012 i 2019, segons informa l'associació Adensva.

L'entitat conservacionista detalla que han mort electrocutades aus en perill d'extinció, com les 13 àguiles de Bonelli (Hieraetus fasciatus), dos milans reials (Milvus milvus) i dues àguiles pescadores (Pandion haliaetus).

També destaca la mort de 152 ratoners (Buteo buteo) com a espècie més afectada, tot i que així mateix han comptabilitzat 90 mussols reials (Bubo bubo), 88 cigonyes i 54 àguiles (Circaetus gallicus).

Adensva indica que les comarques tarragonines amb més casos d'aus electrocutades són les del Montsià i el Baix Ebre, just les que pateixen més plagues de conills per la falta dels seus depredadors naturals.

A més, el Delta de l'Ebre, una zona de refugi migratori de les aus per excel·lència, també concentra molts casos de mort per culpa de les esteses elèctriques.

La Fiscalia de Barcelona ja ha presentat recentment una querella a Endesa pels mateixos fets, en considerar que no ha vetllat per la protecció de l'avifauna, la qual cosa repercuteix al seu torn en tot l'ecosistema.

La Fiscalia General de Medi ambient i Urbanisme ja va instar, al juliol de 2019, a totes les comunitats autònomes a què exigeixin aplicar la normativa mediambiental i recordava en el seu escrit que l'omissió del deure de perseguir delictes està tipificada.

Comentarios
Multimedia Diari