<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Fundació Onada fa un homenatge a Josep Gomis

L’acte s’ha celebrat a l’Auditori de la Diputació de Tarragona aquest dilluns al vespre

09 diciembre 2024 22:14 | Actualizado a 09 diciembre 2024 22:14
Se lee en 2 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

L’Auditori de la Diputació de Tarragona ha sigut escenari aquest dilluns al vespre d’un merescut homenatge a Josep Gomis (Montblanc 1934), un polític de llarga trajectòria que és president d’honor de la Fundació Onada.. L’acte s’ha celebrat juntament amb la Fundació de Suport de les Comarques de Tarragona, per a la presentació d’un llibre molt especial, que recull valors profunds i una història que mereix ser compartida.

Aquest acte arriba després de la commemoració de dues dates molt significatives: el passat 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i el 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat.

Celebracions que posen en relleu valors essencials per a la nostra societat. El dia 3 ens convida a reflexionar sobre la importància de construir una societat inclusiva, que reconegui i valori la diversitat com una riquesa, i que garanteixi a totes les persones els recursos i suports necessaris per desenvolupar el seu potencial i gaudir d’una veritable igualtat d’oportunitats.

El 5 de desembre, ens recorda el valor del voluntariat com a expressió màxima de solidaritat i generositat. És un dia per reconèixer i agrair l’esforç de totes aquelles persones que dediquen temps als altres, demostrant que el veritable sentit de la vida es troba en l’acte desinteressat de donar i compartir. Aquest compromís no només transforma la vida dels altres, sinó que també enriqueix profundament a qui el practica, oferint una felicitat que neix de l’empatia i la connexió humana.

Aquest dilluns ha sigut un dia que uneix tots aquests valors: l’aposta per les persones, l’agraïment a aquells que dediquen temps i esforç als altres, i la celebració de la solidaritat com a motor de canvi, en el que hem compartit un moment molt especial, que representa perfectament l’essència d’aquest acte. És una manera de posar en valor tot allò que ens ha reunit avui.

Josep Gomis i la seva feina a favor de, com ell diu, les persones diferents i la seva trajectòria vital molt sovint ha estat vinculada al suport a les persones amb dificultats, tal i com s’explica al seu llibre “La solitud del despatx”. Gomis ha estat President de la Fundació Onada fins al 28 de setembre de 2021, i vicepresident i president d’honor des d’aquell moment fins a l’actualitat.

També va ser un dels fundadors de la Fundació Tutelar de les Comarques de Tarragona (actualment Fundació de Suport de les Comarques de Tarragona), entitat que va presidir des de la seva creació el 2/6/2006 fins al 10/12/2015, mantenint-se com a Vocal dins del Patronat fins a l’actualitat. La FTCT facilita, des de la proximitat amb les persones, activitats de suport a la capacitat jurídica, vetllant per la protecció i garantia de tots els seus drets.

Els serveis de la FTCT inclouen activitats d’acompanyament, suport, millora de la qualitat de vida, promoció de l’autonomia personal, inclusió i participació plena en tots els àmbits de la vida personal i social, d’acord amb la voluntat, desitjos i preferències de cada persona.

Josep Gomis també va ser President de la Federació APPS, que representa a les entitats socials catalanes que treballen a favor del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, a partir del 13 de juny de 2010, aconseguint la seva integració amb la Coordinadora de Tallers de Catalunya i l’Associació Empresarial d’Economia Social APPS, creant el Grup DINCAT – Plena Inclusió Catalunya, del que va ser President fins al 10 de novembre de 2011, i que és la federació d’entitats que vetllen per la defensa, i l’exercici ple dels drets, de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies, en l’àmbit territorial de Catalunya.

Dincat agrupa 300 entitats de l’àmbit de la discapacitat intel·lectual, que atenen 31.000 persones en els diferents serveis que ofereixen: centres ocupacionals, Centres Especials de Treball sense ànim de lucre, Llars-residències, Serveis de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar, Lleure, Respir...

Comentarios
Multimedia Diari