La URV coordina un projecte europeu per adaptar-se al canvi climàtic

Es tracta d'afrontar els reptes del canvi climàtic com, per exemple, els efectes de la sequera en l'agricultura; la més gran mortalitat per extrems de temperatura; l'impacte en el turisme de neu o com afecta les energies renovables

27 septiembre 2017 16:26 | Actualizado a 27 septiembre 2017 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Universitat Rovira i Vigili (URV) coordina un projecte europeu per adaptar-se al canvi climàtic amb serveis adaptats a les necessitats de diferents sectors, informa la universitat de Tarragona i Reus (Baix Camp).

El projecte, de tres anys de durada, el coordina el Centre en Canvi Climàtic C3 i integra els treballs de setze grups d'investigació de dotze països.

Es tracta d'afrontar els reptes del canvi climàtic com, per exemple, els efectes de la sequera en l'agricultura; la més gran mortalitat per extrems de temperatura; l'impacte en el turisme de neu o com afecta les energies renovables.

Aquestes dades van dirigides a l'agricultura, reducció del risc de desastres, energia, salut, aigua, i turisme

Així, investigadors de Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Irlanda, els Països Baixos, Portugal, el Regne Unit, la República Txeca, Suècia i Romania investigaran com encaixar millor aquests efectes.

Coordinats per l'investigador del Centre en Canvi Climàtic, C3, Enric Aguilar, el projecte INDECIS-proporcionarà un enfocament integrat per produir un conjunt d'índexs climàtics rellevants.

Aquestes dades van dirigits a l'agricultura, reducció del risc de desastres, energia, salut, aigua, i turisme.

Per aconseguir-ho, el projecte inventariarà i catalogarà un conjunts de dades existents de pluja, temperatura, velocitat del vent i durada del sol.

També crearà noves bases de dades i desenvoluparà nous mètodes i eines per garantir la seva qualitat i homogeneïtat.
A més, recollirà informació sobre indicadors de clima i treballarà per millorar-los i convertir-los en un servei adaptat als diferents sectors.

El projecte s'ha iniciat aquest mes de setembre i està finançat pel European Research Area for Climate Services (ERA4CS). 

Comentarios
Multimedia Diari