Més de 1.500 turistes arriben a Tarragona en el cinquè creuer de la temporada

Les estades en diumenge dificulten el 'shopping' a la ciutat

19 mayo 2017 21:57 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest diumenge, procedent del port d'Almeria, ha atracat al port de Tarragona el creuer francès Horizon. Hi viatgen més de 1.500 passatgers, juntament amb unes 300 persones de la tripulació, la majoria francesos. Aquest és el cinquè creuer de la temporada, dels nou que s'esperen, i amb els d'aquest diumenge, ja són gairebé 7.000 els creueristes que han visitat la ciutat. L'arribada dels vaixells en diumenge dificulta que els turistes puguin fer el 'shopping' al qual són tan aficionats a la ciutat perquè els grans centres comercials i les botigues estan tancats. S'han fet visites a Montblanc i el Monestir de Poblet i seran acomiadats pels castellers del Serrallo abans de salpar cap a Marsella.

El creuer Horizon, de la companyia Pullmantur, ha atracat aquest diumenge, als volts de quarts de dotze, a la terminal de creuers del Port de Tarragona, ubicada al dic de Llevant. El vaixell, que ja va visitar el Port tarragoní el mes d'agost de l'any passat, ha arribat amb 1.828 passatgers a bord, de nacionalitat majoritàriament francesa, i procedent del port d'Almeria.

Com ha explicat la responsable de l'agència Tui, Maria Carmina Pallarès, encarregada de les excursions ofertes als creueristes al destí tarragoní, alguns dels passatgers han contractat visites programades a Tarragona ciutat, al seu casc històric i a la Catedral, que s'ha obert expressament per a l'ocasió. També s'han fet excursions a Montblanc i al Monestir de Poblet. La resta, que no han contractat excursions, han visitat el territori de manera lliure i han estat els que més fan notar la principal queixa d'aquests turistes: la poca possibilitat de fer 'shopping'.

Tots els creuers arriben a Tarragona en diumenge i els grans centres comercials i principals botigues estan tancades. "Pregunten molt per les botigues de Tarragona però com és diumenge està tancat. Els envio a Salou perquè està tot obert en ser municipi turístic. També pel casc antic de Tarragona hi ha algunes botigues petites obertes", ha apuntat Pallarès. "És difícil en ser diumenge. El 7 d'agost va passar el mateix i el 13 de setembre tenim un vaixell més gran i també és diumenge. Això és la part dolenta", ha afegit. Pallarès ha animat a les administracions que replantegin la possibilitat d'obrir els grans centres comercials perquè, segons ha explicat, la majoria de creueristes que decideixen visitar el territori pel seu compte, volen anar de botiges i pregunten moltes per les marques espanyoles.

Increment dels creueristesAmb els passatgers d'aquest diumenge ja són gairebé 7.000 els creueristes que han passat pel Port de Tarragona. Es preveu superar la xifra dels 8.000 visitants, un cop hagin passat els 9 creuers que faran estada a la capital de la demarcació aquest estiu. Són quatre vegades més que l'any passat. També el Port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha tancat la temporada de creuers doblant els passatgers de l'any passat. Les sis escales que hi ha fet el vaixell Star Flyer han portat un miler de turistes a port, la major part dels quals (un 80%) eren europeus.

Comentarios
Multimedia Diari