Més de 50 tarragonines canten en català l'himne feminista xilè 'Un violador en tu camino'

La intervenció aplega més d'una cinquantena de dones que denuncien els abusos i la violència sexuals

14 diciembre 2019 19:50 | Actualizado a 14 diciembre 2019 20:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'himne feminista xilè 'Un violador en tu camino' s'ha interpretat per primera vegada en català a la ciutat de Tarragona. Més d'una cinquantena de dones i joves s'han aplegat davant de l'Ajuntament tarragoní i, repetint el ritual del fenomen mundial, s'han tapat els ulls amb mocadors negres i han corejat la cançó. El tema va néixer a la capital xilena el passat 25 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, i és una crida contra els feminicidis. "Avui la gent està taral·lejant les tesis feministes. És un objectiu increïble el que ha aconseguit el col·lectiu xilè", ha expressat Alia Petermann, coordinadora de l'acció i membre del moviment 'Chile Despertó' a Tarragona.

Crit unànime per denunciar les agressions, les violacions i els crims masclistes que pateixen les dones arreu del planeta. Les participants, reunides aquesta tarda a la plaça de la Font de Tarragona, han cantat amb el cor el tema 'Un violador en tu camino' i han escenificat la coreografia reivindicativa del moviment feminista sorgit a Xile.


La coordinadora de l'acció Alia Petermann ha afirmat que cantar en català ha estat tot un desafiament per ella, ja que malgrat tenir coneixement de la llengua no el parla. "Veure com de forma natural i fluïda han sortit les entonacions i com les dones d'avui han donat forma a la cançó ha estat molt bonic i més emocionat que l'altre dia quan ho vam fer en castellà", ha explicat Pertemann, ja que el col·lectiu ja havia organitzat aquesta mateixa intervenció la setmana passada.


Acompanyada de la seva família, la Nativitat Morales, ha participat a primera fila de la protesta. Per ella, és l'hora de deixar de plorar i queixar-se i passar a l'acció. "És un crit que diu prou a les violències vers les dones. Ja n'hi ha prou d'aquest estat opressor", ha reivindicat. El col·lectiu feminista espera poder organitzar altres intervencions d'aquest tipus aviat als municipis d'arreu del Camp de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari