Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Modista de nivell per a les jornades modernistes

Ana de la Cruz, una modista que cus «des que era petita» i treballa professionalment fent peces de roba i arranjant-les

| Actualizado a 01 agosto 2022 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A poc a poc es comencen a conèixer els primers detalls del que seran les II Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona Els Pallaresos 1900, que se celebraran el 4, 5 i 6 de novembre al municipi del Tarragonès. L’organització ha fitxat una de les poques dissenyadores de roba de recreació modernista que hi ha a Catalunya, especialista en com es vestien els homes i les dones en aquells anys.

Es tracta d’Ana de la Cruz, una modista que cus «des que era petita» i treballa professionalment fent peces de roba i arranjant-les, recreant èpoques com el Modernisme, al segle XIX, a més d’altres moments del segle XX. A més, De la Cruz impartirà dos tallers als Pallaresos abans de la celebració de les Jornades Modernistes adreçats a totes aquelles persones que vulguin participar en les jornades vestides d’època.

La modista explica que «al primer taller ens centrarem a explicar com ens podem vestir d’època d’una manera fàcil i econòmica, en funció de la classe social que vulguem representar i en funció del nostre pressupost. Penseu que es pot comprar roba actual i retocar-la de la manera que jo ensenyo simulant la d’època. No cal comprar roba antiga. No cal gastar-se grans quantitats per caracteritzar-se correctament». «Tant si eren de classe alta, mitjana o baixa, portaven unes robes o unes altres que els identificaven. Treballs més durs, robes més tosques i resistents. Treballs més fins, robes més fines i delicades. En funció de la classe social els pentinats variaven i els complements com joies, barrets... també», afegeix De la Cruz.

El segon taller serà el de barrets, pameles, bombins, canotiers, panamàs, etc., per aprendre que des de la compra d’un barret normal es pot modificar fins a convertir-lo en un excel·lent barret d’època.

L’any passat va ser un èxit la participació de ciutadans dels Pallaresos i d’altres localitats del Camp de Tarragona, que van acudir caracteritzats i van contribuir a donar aquell color tan característic i que tant va agradar de les jornades. En aquest sentit, De la Cruz també supervisarà quina és la roba correcta per assistir a les jornades.

Comentarios
Multimedia Diari