Mor l'arquitecte de Sarral Josep Puig Torné

La seva obra abasta des del Canòdrom de la Meridiana i la reforma del poble vell de Súria a l’ermita del Sant Cosme i Sant Damià, entre altres

02 junio 2020 18:10 | Actualizado a 04 junio 2020 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Sarral expressa el seu més sentit condol per la mort de l’arquitecte sarralenc Josep Puig Torné, mort la nit passada a Barcelona a l’edat de 90 anys. El traspàs de l’insigne arquitecte, que treballà conjuntament amb artistes com Subirachs, Tomàs Bel o Maties Palau-Ferré, ha impactat la vila.

L’alcalde, Jaume Fornés Tardiu, afirma: “Només cal donar una volta pels carrers i places de Sarral per conèixer part de la seva obra. A més, l’estima que sempre ha mostrat a la seva vila natal ha ajudat a que arribessin noves oportunitats, com la factoria més gran de la zona industrial de la Sallida. Volem fer arribar el nostre escalf a la seva esposa, Elisa Rojals, i a la resta de la família i amics”.

Una obra extensa i reconeguda A Sarral, Josep Puig Torné és autor de la façana de la mateixa Casa de la Vila, l’Abadia, del pavelló municipal, el parc de bombers, el molí del Potau, el carrer dels Jueus i el portal de Nadal. La més coneguda i estimada pels sarralencs és l’ermita de Sant Cosme i Sant Damià, que enguany compleix precisament el 50è aniversari de la construcció.

Fora de Sarral, de la seva obra en destaquen edificis com la seu del diari barceloní Teleexprés, el Canòdrom de la Meridiana (Premi FAD 1963), la reforma del Cinema Comèdia de Barcelona, el monument a les Homilies d’Organyà, l’edifici Renault de Tarragona, la residència de la Sagrada Família a la Seu d’Urgell i l’església de Sant Antoni Maria Claret a Sallent, entre moltes altres.

Comentarios
Multimedia Diari