Multats 62 conductors d’una festa ‘rave’ a Alcover per consumir droga o alcohol

Tingué lloc el cap de setmana en una nau abandonada, davant la protesta dels veïns de tres urbanitzacions properes

17 diciembre 2019 08:50 | Actualizado a 17 diciembre 2019 08:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de mil persones van assistir, segons algunes fonts, a una festa rave il·legal que es va fer durant el cap de setmana passat a l’interior d’una nau abandonada situada als afores d’Alcover, a prop de tres urbanitzacions, els veïns de les quals van manifestar el seu malestar pel soroll ocasionat, segons apuntava al Diari l’alcalde, Robert Figueras. Per la seva part, fins a les vuit de la tarda de diumenge –ahir encara havia gent en el recinte–, els Mossos d’Esquadra havien sancionat 44 conductors per donar positiu a la prova de detecció de drogues i 18 en la d’alcoholèmia.

La festa es va muntar en un recinte abandonat, propietat de l’empresa Sacyr, que el va utilitzar en el seu dia com a base per a la construcció de les obres de la línia fèrria d’alta velocitat. A partir de divendres, furgonetes, camions i turismes de diferents nacionalitats van començar a arribar a l’indret, situat a prop de la carretera C-14. Es calcula l’assistència de més d’un miler de persones, que havien arribat en uns 300 vehicles. A les vuit de la tarda de diumenge encara en quedaven un centenar a la zona. I ahir al matí estaven recollint els més endarrerits.

«Al voltant de les dotze de la nit de divendres, els vigilants municipals em van informar dels fets», explicava al Diari Robert Figueras. «Vam ficar-nos en contacte amb els Mossos d’Esquadra per intentar clarificar els fets i que des del Departament d’Interior se’ns informés del protocol a seguir, sobre com actuar o intentar reduir el més aviat possible aquesta festa il·legal», va afegir. En aquest sentit va ficar a disposició dels Mossos els serveis de vigilància municipals i el recursos administratius per identificar els propietaris de la nau.

L’alcalde assenyalava que es tracta d’un recinte obert –amb una tanca corredissa– i dins hi ha la nau que feia servir l’empresa constructora.

L’edil reconeix que la música no s’escoltava des del nucli urbà –situat a uns dos quilòmetres en línia recta–. Però un cas diferent és el de les tres urbanitzacions que es troben a la zona: la Cabana, Camí dels Muntanyans i Serradalt. Els veïns van fer arribar a l’alcalde el seu malestar per les molèsties ocasionades. «La música se sentia des d’allà. Per això, es va demanar als Mossos d’Esquadra que parlessin amb els organitzadors per intentar reduir el màxim possible aquesta afectació als veïns».

La brutícia

L’alcalde es mostrava preocupat per la brutícia que han deixat a les finques situades al voltant de la nau, «i esperem que quan el grup de persones abandoni la zona, desaparegui la brossa», deia ahir al matí.

Robert Figueras era contundent en afirmar que «no volem tornar-ho a patir mai més» Perquè la festa rave d’aquest cap de setmana no era la primera vegada que passava a la zona. Fa tres anys, el primer cap de setmana de gener de 2016, n’hi va haver una al terme de Mont-ral, però amb afectació a Alcover. La Generalitat va obrir un expedient a l’organització. Des de l’Ajuntament d’Alcover no saben com va acabar el mateix. En aquella ocasió hi van assistir unes 500 persones i van ser interceptades unes cinquanta conduint sota els afectes de les drogues. L’indret escollit era una pedrera situada a zona PEIN, de la Xarxa Natura 2000 i en el futur estarà integrada en el Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

L’alcalde demana al Departament d’Interior que prengui les mesures necessàries perquè no es tornin a repetir actes com el d’aquest cap de setmana. «I per això hem de treballar amb la Generalitat conjuntament».

Comentarios
Multimedia Diari