Parc Central celebra una campanya especial de donació de sang

Dimecres 6 de maig, el centre comercial de Tarragona, ara tancat per l’estat d’alarma, dona suport a la donació obrint les seves portes

| Actualizado a 04 mayo 2020 16:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarrragona ha donat suport a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Després de rebre els donants al Recinte Firal, ara és el Parc Central, el centre comercial de Tarragona, qui obre les portes per la campanya que se celebrarà el proper dimecres 6 de maig, de 16 a 20 hores.

Per donar suport a aquest acte impescindible i com a recolzament a la comunitat sanitària, el centre comercial Parc Central, que roman tancat des de l’inici de l’estat d’alarma, ha cedit les seves intal·lacions i les convertirà en un espai destinat a la donació de sang i plasma, on els donants disposarán d’un lloc adient per respectar el distanciament social i les mesures de prevenció d’aquests dies.

Per tal de formar-ne part, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat, seleccionant la campanya de Parc Central i seguint les instruccions per garantir una cita previa que es confirmarà a través d’un correu electrònic de confirmació, que a la vegada servirà com a resgurad per a realitzar el trasllalat a Parc Central.

A més, a la campanya també es podrà fer donació de plasma, també amb cita prèvia enviant un email a plasma@bst.cat

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Comentarios
Multimedia Diari